Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurlar.net’in haberine atıfta bulunarak, mülakat komisyonlarının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ‘+ - 5 puan’ talimatını dikkate almamasını eleştirdi.

Koncuk, “Yöneticilik dahil, memur, öğretmen atamasında mülakatın adil ve sağlam bir usül olmadığı artık kabul edilerek ucube sistem çöpe atılmalıdır. Mülakatın kaldırılması için kanun gerektiğinden bu yapılana kadar kaldı- geçti çözüm olabilir. Asıl çözüm mülakatın tümden kaldırılmasıdır” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“MEB'in 20 bin öğretmen atamasındaki 850 adayın mülakat puanı, +-5 aralığı özelinde, KPSS puanının üzerinden görünmektedir. MEMURLAR.NET

Memurlar.net'in bu tespitine göre mülakat komisyonlarının Sayın Bakan'ın talimatını dikkate almadığı görünmektedir.

Anlaşılan odur ki, adil bir mülakatı yapmak bu şartlarda mümkün görünmemektedir. MEB ısrarı bırakmalı kaldı- geçti sistemini uygulamalıdır.

Mülakat kaldı geçti şeklinde yapılmalı ve geçenler sadece KPSS puan üstünlüğüne göre atanmalıdır. Zararın neresinden dönülürse kardır.

Mevcut sistem tüm öğretmen adaylarını umutsuzluğa sürüklemektedir. Bu günahın sürdürülmesine artık seyirci kalınmamalı, çözüm bulunmalıdır.

Şu ana kadar uygulanan kirli bir mülakattır. Sayın Bakan ve MEB bürokratları öğretmenlik mesleğinin daha fazla kirlenmesine göz yummamalıdır.

Öğretmenlik mesleği kirlenmektedir, çünkü herkes torpil aramaya çıkmış, hakkıyla kazananlara bile torpille kazanmış gözüyle bakılmaktadır.

Bu sebeplerle, böylesine önemli bir mesleğin, bu derece küçük düşürülmesine daha fazla müsaade edilmemeli, inattan vaz geçilmelidir.

Yöneticilik dahil, memur, öğretmen atamasında mülakatın adil ve sağlam bir usül olmadığı artık kabul edilerek ucube sistem çöpe atılmalıdır.

Mülakatın kaldırılması için kanun gerektiğinden bu yapılana kadar kaldı- geçti çözüm olabilir. Asıl çözüm mülakatın tümden kaldırılmasıdır.”