Duruşma öncesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın açıklaması yapan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, hâkimlere seslenerek, 'FETÖ davalarına bakan bütün hâkimlerimiz bilmelidir ki; karar verecekleri dava sıradan bir dava değildir. Bu davalarda yaşanacak en küçük bir ihmal, vatana eşdeğer büyüklüktedir.' dedi.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain kalkışmasında Akıncı Üssü davasının bugünkü duruşmasının yapıldığı Sincan Cezaevi Yerleşkesinde BEM-BİR-SEN yönetimi ve üyeleri hazır bulundu. Duruşma öncesi Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde basın açıklaması yapan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, darbecilerin tiyatro söylemleriyle kendilerini unutturmaya çalıştıklarını ve suçlarını örtbas etmeye çalıştıklarını belirterek, 'Ne yaparlarsa yapsınlar, o gece yaşanan ayan beyan gerçekleri saptırmaya, hainliklerini saklamaya güçleri yetmedi ve yetmeyecek. Vatanımızı elimizden almaya yeltenen vatansızlar, döktükleri şehit kanlarının hesabını vermekten kurtulamayacaklar.' diye konuştu.

 

'HAİNLİKLERİNİ SAKLAMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK'

 

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Turbay, 'Bir asır sonra yeniden küresel vicdan ve adaletin hamisi haline gelen aziz milletimiz, sömürgeciliği medeniyet olarak gören Batıl zihniyetin işgal girişimine maruz kaldı. Hoca kılığına soktukları ne idüğü belirsiz bir ajanla, içimizden devşirdikleri kurşun askerlerle kalkıştıkları işgal girişimi, milletimizin iman ve cesaretiyle hezimete uğratıldı. Darbe ve işgal girişiminin tezgâhlayıcıları, suçüstü yakalanmanın telaşıyla neye uğradıklarını şaşırırken, bir müddet sonra tiyatro söylemleriyle kendilerini unutturmaya, suçlarını örtbas etmeye çalıştılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, o gece yaşanan ayan beyan gerçekleri saptırmaya, hainliklerini saklamaya güçleri yetmedi ve yetmeyecek. Vatanımızı elimizden almaya yeltenen vatansızlar, döktükleri şehit kanlarının hesabını vermekten kurtulamayacaklar.' dedi.

 

'MENFEZ FARELERİ HAK ETTİKLERİ CEZAYA ÇARPTIRILDILAR'

 

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Marmaris'te kaldığı otelde katletmeye çalışan hainlerin defalarca müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarının, bundan sonraki yargılamalarla ilgili olarak umut verici olduğunu ifade eden Mürsel Turbay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

'15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’te katletmeye giden, planları boşa çıkınca da günlerce ormanlarda kaçacak delik arayan menfez fareleri, Muğla’da görülen davada en az birkaç kez müebbet hapse çarptırıldı. Adaletin tecellisi bakımından son derece olumlu gördüğümüz bu cezalar, 248 şehidimizin, 2196 gazimizin canlarının ve kanlarının bedeli değildir elbette. Burada da gerek FETÖ ana davası gerekse de Akıncı davası gibi onlarca davanın bir an önce neticelendirilmesi, milletimizin vicdan ve adalet duygularının daha fazla zedelenmemesi için hayati önem taşımaktadır. Asla unutulmamalıdır ki; cezasız kalan ihanet tekrarlanır. Bedeli ödetilmez ise vatana ihanet eden soysuzlar çoğalır. FETÖ davalarına bakan bütün hâkimlerimiz bilmelidir ki; karar verecekleri dava sıradan bir dava değildir. Bu davalarda yaşanacak en küçük bir ihmal, vatana eşdeğer büyüklüktedir. Nitekim bu hainlerin mahkeme salonlarında nasıl milletimizin sabrıyla alay ettiğini, nasıl şeytana bile parmak ısırtacak kadar yalan ve fitne üretebildiğini yakından gördük ve görüyoruz. 15 Temmuz işgal girişimine tiyatro diyerek hedef saptıran haşhaşilerin, Nobel ödülü kazanabilecek düzeyde senaryo yazdıklarını ve oynadıklarını mahkeme salonlarında ibretle izledik ve izliyoruz. Bütün dünya âlem şunu bilsin ki; bu millet vatanına, dinine ve bayrağına göz dikeni asla affetmez ve her ne pahasına olursa olsun bedelini ödetir. Devşirme ihanet çeteleri ve ipleri elinde olan emperyalbaronlar bilsin ki; henüz hesaplaşmamız yeni başladı ve eninde sonunda zulümlerinin bedelini ödeyecekler. Bundan böyle kimsenin yaptığını yanına kâr bırakmayacağımız bilinmelidir.'

 

'15 TEMMUZ'UN 28 ŞUBAT'A DÖNMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

 

Yerel Yönetimler hizmet kolunun en büyük sendikası olarak ve üyesi oldukları Memur-Sen konfederasyonu olarak 15 Temmuz davalarının takipçisi olacaklarını vurgulayan Turbay, sözlerini şu şekilde tamamladı:

'Milletimizin hakkını sonuna kadar savunacağımızı yeniden, bir kez daha ve güçlü bir dille tekrar ediyoruz. Bu davalar milletimizin namus davasıdır. Bu davaların da 28 Şubat davasının akıbetine uğratılmasına müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Eğer 28 Şubat darbecileri bütün unsurlarıyla hak ettiği şekilde yargılansaydı, belki bugün 15 Temmuz işgal girişimi sürecini yaşamamış olacaktık. 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminde rol alan yediden yetmişe bütün unsurlar hak ettikleri cezaları almadan huzurlu uyumayacağız. Milletimiz adına buradayız. Vatanımıza kast edenlerden hesap sormak için buradayız ve bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz. Rabbim imanımızı ve vatanımızı düşmana çiğnetmesin.'