Ajanskamu Net- Müsteşar Tekin'den Hafta Sonu Semineri Ek Ders Ücreti Açıklaması MEB Müsteşarı Yusuf Tekin 9-10 Haziran 2018 hafta sonu mesleki çalışmalarında yöneticilere ek ders ücreti ödenmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Haziran 2018 öğretmenlerin mesleki çalışmaları 9-10 Haziran cumartesi ve pazar günleri de yapıldı. Seminer ek ders ücretleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığından şu ana kadar yazılı açıklama yapılmazken MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Tokat’ta katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada yöneticilere bugünler için ek ders ücreti ödenmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

YÖNETİCİLERE SEMİNER EK DERS ÜCRETİ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve beraberindeki MEB bürokratları 19.06.2018 tarihinde Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve yöneticiler katılırken burada konuşma yapan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin eğitim öğretim yılının değerlendirmesini yaptı. İdarecilerden gelen sorulara da yanıtlar veren Müsteşar Tekin 9-10 Haziran 2018 tarihlerinde hafta sonu yapılan mesleki çalışmalarda müdür ve müdür yardımcılarının ek ders ücretleri konusunda açıklama yaptı.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e yöneticilerin hafta sonu mesleki çalışma ek ders ücreti hakkında sorulan soru;

9-10 Haziran 2018 hafta sonu yöneticilere seminer ek ders ücreti yazılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin sorulan bu soruya verdiği cevapta hafta sonu seminer ek ders ücreti için idarecilere ücret ödemesinin yapılmayacağını belirtti.

ÖĞRETMENLERİN HAFTASONU SEMİNER ÜCRETİ


Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde yöneticilerin hafta sonuna denk gelen günler için mesleki çalışma ek ders ücretinden yararlanamayacağını açıklayan MEB Müsteşarı öğretmenlere de normal ek ders ücreti üzerinden ödeme yapılacağını söyledi. 9 Haziran 2018 Cumartesi günü için öğretmenlere 3 saat, 10 Haziran 2018 Pazar günü için de öğretmenlere 3 saat ek ders ücreti ödeneceğini ifade eden MEB Müsteşarı ek ders ücret tarifesinin gece ücreti ya da farklı tarife hesabından değil, normal şekilde ödeneceğini açıkladı.