Ne namusumuz kalır, ne canımız! Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, artık terörle mücadele edilmediğini belirterek, 'Bizim uğraştığımız konu bir beka mücadelesi. Bu adamların yapmak istedikleri, bize bir konuda dayatma yapmak değil, elimizden her şeyimizi almak; vatanı altımızdan halı gibi çekmek. Çektiklerinde ne namusumuz, ne paramız-pulumuz, ne de canımız kalacak' dedi.

 

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, artık terörle mücadele edilmediğini belirterek, 'Bizim uğraştığımız konu bir beka mücadelesi. Bu adamların yapmak istedikleri, bize bir konuda dayatma yapmak değil, elimizden her şeyimizi almak; vatanı altımızdan halı gibi çekmek. Çektiklerinde ne namusumuz, ne paramız-pulumuz, ne de canımız kalacak' dedi. Battalgazi Belediyesi, Milli Türk Talebe Birliği ve Battalgazi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Terörle Mücadelede Fırat Kalkanı ve Türkiye' konulu panel yoğun ilgi gördü. Panelde, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Türkiye için önemi ve gerekliliği üzerinde duruldu. Battalgazi Belediyesi, Milli Türk Talebe Birliği ve Battalgazi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Terörle Mücadelede Fırat Kalkanı ve Türkiye' konulu panel, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. P

anele, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Vahap Boztepe, İŞKUR İl Müdürü Vahap Tornan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Mehmet Sağdıç, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, 'Etrafımız kuşatılıyor. Tarih tekerrür ederken, tarihe şahitlik ediyoruz' dedi.

İNSAN NE İSE DEVLET ODUR

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, teröre karşı birlik olmak gerektiğini belirterek, 'Terör hadisesi ülkelerin tarihinde önemli bir yer tutan ve mücadele noktasında da önemli maliyetler getiren sonuçlar doğurmuştur. İnsan ne ise devlet odur. İnsanı yaşatalım ki devlet yaşasın. İnsanın biyolojik özelliklerine baktığımız zaman insanın vücudunda sürekli mikroplar oluşur. Vücut ne zaman zayıflar ise o mikroplar harekete geçer. Devletler de insanlar gibidir' diye konuştu. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, 'Malatya'nın geçmişteki bir takın sıkıntılı dönemlerde göstermiş oldukları o duruşu ben çok iyi biliyorum diye ifade etmişlerdi. Ben Allah hepsinden razı olsun diyorum. Malatyalımız Alevisiyle, Sünnisiyle, Türkü'yle, Kürdü'yle - sağcısıyla, solcusuyla bu vatana karşı uzanan odakların yapmış oldukları girişimlerde hep böyle başarısızlığa ulaştırmışlardır' dedi.

GÜNLERCE KUYRUK BEKLİYORDU

Panelin moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek yaptı. İslam coğrafyasında 4 aşamalı bir çatışma ortamı olduğuna dikkat çeken Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek, 'Bugün İslam coğrafyasına baktığımızda 4 aşamalı bir çalışma ortamı görüyorsunuz. Ya Müslümanlar birbirlerini mezhebe karşı mezheple öldürüyor, ya Müslümanlar coğrafyaya karşı coğrafyayla öldürüyor, ya Müslümanlar ılımlı İslam'a karşı radikal İslam'la birbirlerini vuruyor ya da Müslümanlar ırk üzerine birbirlerini vuruyor' ifadelerinde bulundu.

Türkiye'nin bir model olduğunu belirten Gazeteci Yazar Çiçek, 'Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Ve eğer size karşı bir şey yöneliyorsa, sizden bir şey istiyorsa bilin ki siz bir değer taşıyorsunuz. Dolayısıyla bu taşıdığınız değerlerin ne olduğu sorusu bu topraklardır. Bu topraklardan çıkacak olan bir ruhun Ortadoğu'yu sarmalaması, Ortadoğu üzerinden dünyaya bir umut olması kaçınılmaz. 1999'da ve 2000'lerde, hatırlayın Türkiye 1 milyar dolar IMF'den alıp işçi maaşlarını, memur maaşlarını ödemek için günlerce kuyruk bekliyordu. Sene 2016-2017 hamdolsun bu topraklardan 130 ülkeye giden hayrın, zekatın, sadakanın miktarı 7 milyar dolar. Bu 20 milyar doların oluşturduğu umudu gördüğünüzde, o etkileşimi gördüğünüzde, bu insanlarla teması gördüğünüzde, siz gerçek İslam'ı da anlatabilirsiniz' dedi.

ASİMETRİK SAVAŞ

Güvenlik Danışmanı ve Yazar Mete Yarar da, Fırat Kalkanı Operasyonu'na dikkat çekerek, 'Fırat Kalkanı konusunda yaptığımızın sonuçlarını göreceğiz. Artık karşılaştığımızın işin adı terör değil. Terörü kullanan, devletleşmeye doğru giden örgütlerle uğraşıyoruz. Bugün PKK'nın uzantısı olan PYD, neredeyse Suriye'nin üçte birini yönetiyor. 50 bine yakın silahlı adamı içinde barındırabiliyor. ABD, Rusya ve diğer ülkelerle işbirliğine girebiliyor. Onlarla ortak hareket edebiliyor. O zaman adını terörist koyabilirsiniz.

Uyguladığı yöntemleri terör olarak nitelendirebilirsiniz ama artık bizim terörle mücadele etmediğimizi anlayalım. Bizim uğraştığımız konu bir beka mücadelesi. Bu adamların yapmak istedikleri, bize bir konuda dayatma yapmak değil, elimizden her şeyimizi almak. Vatanı altımızdan halı gibi çekmek. Çektiklerinde ne namusumuzun, ne paramızın pulumuzun, ne de canımızın kalmayacağı ortamı yaratmak. Hakkari'nin Irak sınırındaki bir çakıl taşını verdiğinizde Tekirdağ'da kimse kalmaz. O çakıl taşını verdiğinizde aslında her şeyi kaybedersiniz. O çakıl taşının mücadelesi yapılıyor şu anda. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ısrarla söylemek istediği şey de bu.

15 Temmuz'dan önce dedi ki; 'bu örgüt silahlı örgüttür. Bu örgüt PKK'dan daha da tehlikeli bir örgüttür. Bu örgütün mücadelesi Tayyip Erdoğan değil, bu ülke ile uğraşıyorlar' dediğinde herkes abarttığımızı söylüyordu. Bakın bugün de Cumhurbaşkanı şunu söylüyor: Bugün yaşadıklarımız bir asimetrik savaş... Bakın Sayın Cumhurbaşkanı artık terör demiyor, 'Asimetrik Savaş' diyor. Vekalat savaşıdır diyor. Asimetrik, yani gayri nizami savaş diyor. 4. nesil diyor. Artık davaları yalnızca bir bölgeyi almak değil, ülkenin tamamına göz koyduklarını söylüyor. Bakın şöyle bir seçeneğimiz yok: Hani diyorlar ya, ya çıkacağız ya batacağız. Bu ülkenin insanları hiç bunları kullanmadılar. Bu ülke hiçbir zaman batmayı düşünmez. Bakın batmıyoruz ama öyle bir güç kaybettiriyorlar ki bize, bakış açımızı kaybettiriyorlar' sözlerine yer verdi.

KIZILCA KIYAMET KOPTU

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise, Fırat Kalkanı'nda devletin kritik bir karar verdiğini belirterek, 'Devletin aklı çok kritik bir karar verdi ve aşağıya doğru ineceğiz dedi. 20 kilometre aşağıya doğru indiğimiz andan itibaren de sahada kızılca kıyamet koptu. Sadece sahada değil uluslararası siyasette, diplomaside ve kamu diplomasi alanında tam anlamıyla bir kızılca kıyamet koptu.

Busabah Malatyz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biz hiç bir olgunun veyahut da hiç bir devletin karşı karşıya kalmadığı bir etki ile karşı karşıya kaldık Fırat Kalkanında. Hem YPG, PKK ile hem DAEŞ ile eş zamanlı savaştık resmen. Bu terör değildi kesinlikle. Terörün ve konvansiyonel savaşın çok daha ötesinde, bambaşka bir etki ile karşı karşıya kaldık. Yani tam anlamıyla bir hibrit terör ile, vekaletler savaşıyla karşı karşıya kaldık. İŞİD ile mücadele ediyoruz, fırsatçı PKK, İŞİD'çinin topraklarını ele geçiriyor. PKK ile mücadele ediyoruz DAEŞ ele geçirdi. Ve bütün bu fotoğraflar hepsi bir araya gelince bambaşka bir gerçek ortaya çıktı. İç sahada YPG ve PKK ile mücadele etmiyoruz. Onların arkasına saklanmış koskoca iradelerle mücadele ettik. Bu anlamda Fırat Kalkanı'nın ortaya koymuş olduğu başarı muazzamdır' diye konuştu.