Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Nisan ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 865 TL, yoksulluk sınırı ise 5 bin 286 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre Nisan ayında Mart ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,35’lik bir düşüş yaşandı. Nisan ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 20,77 artışla marul, yüzde 13,27 artışla havuç, yüzde 9,51 artışla portakal; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 32,41 azalışla sivri biber, yüzde 32,34 azalışla patlıcan, yüzde 30,34 azalışla taze fasulye madde fiyatlarında yaşandı.

Aydınlanma madde fiyatında ise Nisan ayında Mart ayına göre yüzde 2,9’luk bir artış gözlemlendi.

Eğitim ve Ulaşım Madde Fiyatlarında Artış Yaşandı 
Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 2,40’lık bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Mart ayına göre değişimin yüzde 13,55 artışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 1,02 azalışla tiyatro fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.

Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 1,58’lik bir artış olduğu belirlendi. Mart ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 5,97 artışla mazot, yüzde 5,06 artışla benzin fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında ulaşım madde fiyatlarında herhangi bir düşüş gözlemlenmedi. 
Nisan ayında Mart ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,74’lük bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,99 artışla tansiyon aleti madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte sağlık madde fiyatlarında Mart ayına göre herhangi bir düşüş gözlemlenmedi.

Haberleşme ve Giyim Fiyatlarında Düşüş Yaşandı
Nisan ayında Mart ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,51’lik bir artış gözlenirken; Nisan ayında Mart ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 0,95’lik bir artış oldu.

Nisan ayında Mart ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 6,47’lik bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Mart ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 28,52 artışla kadın ceketi, yüzde 26,96 artışla elbise, yüzde 24,48 artışla gömlek madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Mart ayına göre yüzde 1,11 azalışla yünlü erkek kabanı, yüzde 0,76 azalışla çocuk kabanı madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi.

Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 1,48’lik bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Mart ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 2,33 artışla pencere(pvc) madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Nisan ayında Mart ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,13’lük bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Mart ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 0,89 artışla telefon yedek parçaları madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 2,51’lik bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Mart ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 8,38 artışla makyaj malzemeleri madde fiyatlarında olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Mart ayına göre yüzde 1,19 azalışla sabun madde fiyatında düşüş gözlemlendi.