Memur-Sen Genel başkanı yetkili olmayan sendikaların toplu sözleşme masalarında  ;

‘ Koltuk işgal etmemeleri’’ gerektiğini belirtti. Tek satıcılı, üç alıcılı pazarlık olmaz. Siyaseten yetkili olanla sendikal olarak yetkili olan baş başa, eşit taraf statüsüyle masada olmalı, pazarlık yapmalıdır söyleyen Ali YALÇIN bu zamana kadar toplu sözleşmelerde zafer kazanmış edasıyla ağzında bir bitmek tükenmeyen ‘’Dava’’ kelamlarıyla memur için ne yaptı ? Yani bu zamana kadar toplu sözleşmelerde memuru satan; memur sen şimdi neden bahsediyor ? Noldu Sayın YALÇIN yerin mi dar geldi ! Pazarlıklarını rahat yapamıyor musun ! Hayırdır koltuk işgali demek de ne oluyor ! neyin pazarlığının derdindesiniz ki; yetkililerin sadece o koltuklarda oturmasının talebindesiniz. Bir dahaki seçimde milletvekilliği talebini rahatca yapamıyor musunuz. Ya da başka bir buçuk hesabı mı var? Gayeniz nedir?

Liyakatsiz ve ehilsiz olan yetkililer bu zaman kadar çalışan için neyi yaptı.Yeni Türkiye sisteminde olan emeklerinden bahseden Ali YALÇIN ne yapmış açıkcası çok merak ediyorum. Yaptıkları sendikacılık ile sendikacılık adına kara bir leke olan Malum Sen ne yapmıştır;  bu vatan ve millet için. Bahsettiğin yeni Türkiye’nin kurucusu olan Atatürk’e düşman olan Memur Sen; düşmanı olduğu Atatürk’ün kurduğu ülkeye ne gibi katkıda bulunacaktır ? Atatürk düşmanlarına kol kanat gererek mi ? Yoksa Şeyh Saiti Şehit göstererek mi ?

Yapmış oldukları konuşmada; ‘’Biz eski Türkiye’yi inşa eden retorik ve pratik ne varsa karşı çıktık, eski Türkiye’yi yeniden inşa etmeye kalkışan kim olursa olsun karşı çıkarız, karşısında dururuz. Çünkü yanımızda üyelerimiz var, milletimiz var, arkamızda milletle beraber yürüdüğümüz koca bir tarih var. Siz varsınız! Teşkilatımız var! Siz varsanız eski Türkiye yok! Siz varsanız vesayet yok! Siz varsanız yeni Türkiye var! Siz varsanız Eğitim-Bir-Sen var!’’  

Siz neler dediğinizin farkında mısınız efendi ! Eskiye Türkiye’den kastı Türklüğümüzü haykırdığımız Andımız ile alakalı olan mevzudur. Hortlatılmakdan kastı ise milli ülkü ve milli şuurdur. Türkiye’de Milli şuuru bir hortlaklık olarak gören YALÇIN öcü olarak gördüğünüz TÜRKLÜĞÜ savunanların karşısında olduğunuzu beyan etmişsiniz o zaman siz açıkca TÜRK MİLLETİNİN KARŞISINDAYIM diyorsunuz ve bir de ardından bu milletin karşısına; yine bu milletle çıkıyorsunuz. Sizin üyeleriniz Mars dan gelmiyor bu aziz milletin öz ve öz çocuklarıdır.Nasıl bir tezatlık içerisindesiniz ki ; arkanızda koca bir tarihin varlığından söz ediyorsunuz. Bahsettiğiniz tarih TÜRKLÜK kokar ! bahsettiğiniz tarih VARLIĞINI TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN edenlerle doludur. Bahsettiğiniz gururla beraber yürüdüğünüz ama her daim karşı çıktığınız o tarihde Mustafa Kemal ATATÜRK var. YALÇIN karşı çıktığı bu milli şuur olgusuna üyelerini de ekleyerek kendine bir popüler güç katma gayesinde. Bu milli şuuru inkar mı ediyorsunuz ki sizler halen malum sendikanın üyelerisiniz ? Sayın çalışanlar idrak etmeli ve gereken yapılmalıdır.

Ayrıca Ali YALÇIN;  “Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi başlıklı raporumuzda da dile getirdiğimiz; hak edenin görev almasını, hakkını verenin görevde kalmasını sağlayacak liyakat ve kariyer sistemi teklifimiz hayata geçirilmelidir’’ demişsiniz. Sizlerden şaşırtıcı bir açıklama ve raporlama sistemi. Sizin bahsettiğiniz raporlarınıza ilave ettiğiniz konuyu biz yıllardır haykırıyoruz. Liyakat denilen hususdan bi haber olan sizlerin bu fiili yapmaları muazzam bir tezatlıktır. Liyakat ve ehliyetden bi haber olanlar ; Hak edenin görev almasını beyan edneler oturdukları koltukları terk etmlidir.Devlet erk ve yöbeticileri objektf olmalı taraf tutmamalı yandaş sendikaya o halde kucak açmamalıdır. Sizler hak edenin hak ettiği yerlere gelmesine set olmaktan başka ne yaptınız ? müdürlük listeleri hazırlarken ifşa olan sizler değilmiydiniz ? Şimdi neyin liyakat ve hakkından bahsediyorsunuz. Dediklerinizi evvelinde kendiniz uygulamanız şart değilmidir. Bahsettiğiniz o dava nedir bilmiyorum çünkü ortada bir dava göremiyorum. Haksızlık ve kayırma davası dışında. İşte adı neyse o davanızı  bari söylediklerinizi yaşayın ve yaşatın.

TEZATLAR ZİNCİRİ KURMAYIN. Her kelamında öğretmenleri ağzından düşürmeyen YALÇIN öğretmenler için ne yaptınız ? Söyleyin bende bileyim.

Bizim gayemiz; Adaletli, Liyakatli, hakkaniyetle bir yönetimdir. İşsizlik oranının gün geçtikçe arttığı ülkemizde istihdamdır. Siyasallaşan kurumların ivedilikle kendisine dönmesidir.Kürsülerden bu şekilde seslenmeler ve günü kurtarmalardan vazgecin.

UNUTMAYIN; BİZİM KAVGAMIZ; ÜÇ GÜNLÜK KURU CİHANGİRLİK KAVGASI DEĞİLDİR.

 

 

ERTUĞRUL SUBAŞI

TÜRKİYE SAĞLIK SEN TEMSİLCİSİ