Türk Eğitim Sen Genel Başkan Talip Geylan,  Anayasa Mahkemesi’nin bazı akademisyenlere “terör propagandası” üzerinden verilen cezayı bozarak hak ihlali kararı vermesiyle ilgili kararı eleştiren ve bunu bir bildiriyle kamuoyuna açıklayan 1071 akademisyene teşekkür etti. Sıfatı, ünvanı ya da statüsü ne olursa olsun teröre yardım ve yataklık eden veya destek olan herkes yasalar önünde “suçludur” diyen Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sözde “Barış Bildirisi” kılıfıyla terör propagandası yapanlara verilen cezayı iptal eden Anayasa Mahkemesi kararına karşı eleştiri ortaya koyan 1071 akademisyenimiz, hislerimize tercüman olmuştur.

İşte “akademisyen” sıfatını hak eden, ülkesini ve milletini sadakatle seven bu vatansever bilim insanlarıdır.

Devletimizin terörle mücadelesini tahkir eden ve hendek operasyonlarını;

“vatandaşları açlığa, susuzluğa mahkum etmek”

“kasıtlı ve planlı kıyım yapmak”

“katliam ve bilinçli sürgün politikası”

Şeklinde değerlendirmek bir akademisyen yaklaşımı değil, doğrudan doğruya pkk değerlendirmesidir!

Sıfatı, ünvanı ya da statüsü ne olursa olsun teröre yardım ve yataklık eden veya destek olan herkes yasalar önünde “suçludur”.


Bu itibarla, Anayasa Mahkemesi’nin “Barış Bildirisi” kılıklı bu pkk yaklaşımını, “fikir ve ifade hürriyetinin kullanımı” olarak değerlendiren kararı milli vicdanı rahatsız etmiştir.

Akademisyen görüntüsü altında sergilenen kepazeliği meşrulaştırabilecek AYM kararına karşı milli vicdanın sesi olan ülkemizin ilim ve irfan ordusunun gözbebeği aydınlarımıza 1071 defa teşekkür ediyorum.”