Aydın Didim'de PKK-KCK üyesi olduğu ve Eğitim Senin Basın Açıklamalarına Katıldığı tespit edilen 3 Öğretmen İhraç Edildi.

Aydın Didim’de PKK KCK eylemlerini savunmak için Eğitim Sen tarafından yapılan mitinglere katıldığı ve PKK-KCK üyesi olduğu tespit edilen 3 öğretmen halkarında açılan dava neticesiyle açığa alınmışlardı. Öğretmenler Müfettişlerin tespit ettiği deliller neticesinde meslekten ihraç edildiler. 

Aydın Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş tarafından gönderilen ihraç kararında, 'Maarif Müfettişleri tarafından hakkınızda yapılan soruşturma sonucunda düzenlenen I 7.01.2019 tarihli ve 04-04 sayılı soruşturma raporunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağıladığınız: PKK/KCK Terör Örgütü üyesi olduğunuz; terör örgütleri ile iltisak, irtibat, aidiyetiniz olduğu hususlarının sübuta ermesi nedeniyle; Milli Eğitim Bakanlığının 22.08.2019 tarihli ve 73860670-20-E.l 5174004 sayılı onayı ile kamu görevinden çıkarılmanıza karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Görevden uzaklaştırıldıktan 3 yıl sonra ihraç edilen öğretmenlerin yargılandığı davanın karar duruşması 17 Eylül günü Didim adliyesinde görülecek.

Evrensel