Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında ilgili yüklenici firmanın Londra ofisinden gelen tünel uzmanı Michele Mangione tarafından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Adnan Bilgiç, Ulaşım Dairesi Başkanı Ayşegül Yalçınkaya, Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürel ve Ulaşım Dairesi Başkanlığının teknik personeline sunum yapıldığı belirtildi.

Sunumun genel hatlarını proje ve tünel tasarım gereklilikleri, tünel açma makineleri ve geleneksel kazı tünel yapım yöntemlerinin oluşturduğu aktarılan açıklamada, toplantıda metro hattının tünel inşaatına yönelik proje aşamasında yapılması gereken planlamalar, inşaat öncesi yapılacak hazırlıklar ve inşaatta karşılaşabilecek sorunlar ve çözüm önerilerinin de görüşüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 'Darıca sahilinden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzanan yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda ve 12 istasyondan oluşacak Gebze-Darıca Metro Hattı'nın ön projesi tamamlanma aşamasına geldi. Proje yapımına yönelik uygulamaya esas kesin projelerin 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Hattın daha önce fizibilite çalışmaları tamamlanarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Gebze ve Darıca kent merkezlerine, hastanelere, kamu kurumlarına, eğitim kurumlarına, OSB'lere, denizyolu ulaşımı ve Marmaray hattına entegre olacak şekilde istasyonları planlanan Gebze-Darıca metro hattının inşaat aşamasının 2018 yılında başlaması hedefleniyor.