Öğretmenleri darp eden ve mobbing uygulayan müdür hakkında şikayetlere rağmen işlem yapılmıyor! Mobbing ve taciz iddialarından dolayı Sultangazi Mehmetçik İlkokulu’nda 2015’te görevden alınan ve şimdi Sancaktepe Perran Kutman Sarıtaş İlköğretim Okulu’nda görev yapan müdür Levent Taştepe’nin, görevde olduğu okulda da mobbing ve darp iddialarıyla şikayet edilmesine rağmen hakkında işlem yapılmaması tepki çekiyor.
İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Mehmetçik İlkokulu’nda 2015’te öğretmenlere mobbing uyguladığı için hakkında birçok şikayet bulunan müdür Levent Taştepe’nin olaydan sonra atandığı Sancaktepe Perran Kutman Sarıtaş İlköğretim Okulu’nda da benzer uygulamalar yaptığı ortaya çıktı.

Veliler ve öğretmenlerin şikâyetine rağmen görevde olduğu belirtilen müdür hakkında işlem yapılmaması dikkat çekti.

'SINIF ANNESİNE TOKAT ATTI AMA ŞİKAYETLER İŞLEME ALINMADI'
Yeni Yaşam’dan Reyhan Hacıoğlu'na konuşan ve ismini vermek istemeyen bir veli, okulda yaşanan mobbingi anlattı. Okulda yaşanan sorunlar için başvurdukları müdür Taştepe’nin kendilerini muhatap almadıklarını ifade eden veli, Taştepe’nin geçen yıl okulda bir sınıf annesine tokat attığını iddia ederek, gerekli yerlere şikâyette bulunulduğunu ancak hiçbir işlem yapılmadığını söyledi.

ÖĞRETMENLERİ TEHDİT EDİYOR
Okulda bulunan öğretmenlere Müdür tarafından mobbing uygulandığını belirten veli şunları söyledi:

“Öğretmenlere fiziksel ve sözlü şiddette bulunuyor. Örneğin öğretmenler odasında otururken, geliyor ‘siz burada bekleyemezsiniz’ deyip güvenlikle dışarı atıyor öğretmenlerimizi. Ertesi gün bir hocamız da kalıyor ‘Sizi atamaz’ diye. Ve bunun üzerine 4 öğretmen bekliyor. Zil çaldıktan 10 dakika sonra geliyor. ‘Sizin burada ne işiniz var, burada bir şey olursa sizden sorarım’ diyor. ‘Bir daha sizi burada görmeyeceğim’ deyip camı çarpıyor. Asıl yapmak istediği korkutmak.”

'DİKKAT ET BAŞINA CİNSEL SALDIRI GELMESİN'
Öğretmenlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, BİMER’e şikâyette bulunduğunu ancak bir işlem yapılmadığını belirten veli, “Hocalarımızın bizlere anlattıkları korkunç. Örneğin bir hocamız yaşadığı başka bir olayı bize şu şekilde anlattı. Hocalarımızı zorla öğretmen odasından çıkartmak istediğinde hocamız soruyor; ‘Hocam neden böyle davranıyorsunuz?’ diye. Müdür de, ‘Daha önce bu okulda bir cinsel saldırı oldu. Dikkat et senin de başına gelmesin’ diye cevap veriyor.“  Veli bu iddialara rağmen müdürün hala görevde olduğunu belirtti.

Telefonla ulaşılan okul müdürü Taştepe ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını iddia etti.

DAHA ÖNCE DE REHBER ÖĞRETMENİ DARP ETMİŞ
Taştepe daha önce de müdür olduğu Sultangazi Mehmetçik İlkokulu’nda rehber öğretmen Ö. Özbakış’a darp ile gündeme gelmişti. Kamudan.com’da yer alan habere göre, 27 Mart 2015’te Eğitim Sen tarafından yapılan protestoda yapılan açıklamada, Levent Taştepe’nin rehber olan Özbakış’ın odasına müdür yardımcısı F.I’yı yerleştirmek istediği, Özbakış’ın bunu kabul etmemesi üzerine Özbakış’a kin beslediği ve son olarak rehberlik odasına giderek Özbakış’ı odasından zorla çıkartmak istediği belirtildi. Açıklamada, Taştepe’nin Özbakış’ın telefonunu zorla elinden aldığı ve darp ettiği belirtildi. Açıklamada, şikâyet üzerine okula gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün de olaya göz yumduğu ifade edildi.

'DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK'
Öğretmenlere yapılan mobbinge karşı okul önünde bir araya gelen veliler, okulda birçok sorunun olduğunu, bu konuda müdürün kendilerini muhatap almadığını belirtti. “Çocuklarımızın sürekli hastalanmasını okulun bu durumuna bağlıyoruz. İdareci olarak gereken hassasiyeti göstermemektedir” diyen veliler, Müdür Taştepe’nin eşi F. Taştepe’nin de okulda sınıf öğretmeni olduğunu belirterek, “Eşi derslere girmemekte çocukları başıboş bırakmakta. Müdür eşi olduğu için buna göz yummaktadır” dedi.

Veliler açıklamalarında müdürün öğretmenlere mobbing uyguladığını belirterek şunları dile getirdi: “Bizleri en çok üzen şey ise müdürün öğretmenlerimize mobbing uygulamasıdır. Öğretmenlerimiz çok mutsuz ve psikolojilerinin bozulduğunu görüyoruz. 2015’te de bir okulda mobbing yaptığı için ceza alıp bizim okula sürülüyor ve o günden bu güne değişen hiçbir şey olmamıştır.”