Nevşehir Türk Eğitim Sen'den yapılan açıklamada Facebooktaki paylaşımlarında laiklere hakaret ettiği iddia edilen okul müdürü  İskender ÇINAR'ın  açığa alındığını açıkladı.

İşte Sendika Şubesinden yapılan o açıklama;

 Geçtiğimiz hafta sosyal medya paylaşımlarında laiklere hakaret eden müdür hakkında sert bir açıklama yapan Mustafa Uğur, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada söz konusu müdürün paylaşımlarından ötürü açığa alındığını belirtti.

Nevşehir Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü'nün sosyal paylaşım sitesi olan facebook aracılığıyla laiklere yönelttiği hakaret içerikli mesajları ve Cumhuriyet'in kaldırılarak hilafetin geri getirileceğine yönelik sözleri dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak konuyu Türkiye gündemine taşıyan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, söz konusu müdürün açığa alındığını belirterek adeta toplumun yüreğine su serpti.

Uğur, 'Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde toplumu konu ne olursa olsun ayrıştırmaya çalışan, var olan ve bizim yaşatmak için mücadele ettiğimiz öz değerlerimizi hedef alan, belirli bir kesime küfrederek prim yapmaya çalışanlara karşı yürüttüğümüz kararlı mücadele karşılık bulmuştur. Söz konusu müdür yaptıklarının cezasını ödeyecek ve bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır' şeklinde konuştu.

İskender Çınar'ın şube başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Eğitim Bir Sen'in ne Nevşehir Şubesi'nin ne de Genel Merkezi'nin konu hakkında tek bir açıklama yapmadığını da belirten Uğur, eğitimcileri söz konusu sendikaya tepki koymaya ve Türk Eğitim-Sen çatısı altında buluşmaya davet etti.

Kaynak: Nevşehir TES

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net