Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki bir ilkokulda stajyer öğretmenlik yapan Elisa W.’nin, koyu renk bir peruk ve farklı isim kullanarak aşırı sağcılara Compact TV’de sunuculuk yaptığı ortaya çıktı. Eyalet Eğitim Bakanlığı öğretmeni görevden aldı.
ALMANYA’da aşırı sağ görüşler giderek toplumun merkezine doğru yayılırken aşırı sağcılar ise geniş kitlelere ulaşmak için her türlü yönteme başvuruyor. Darbe planları ortaya çıkan ‘İmparatorluk Vatandaşları’ adlı grup ile aşı karşıtı ‘Aykırı Düşünenler’ adlı grubun daha önce ortak bir okul açtığı ortaya çıkmıştı. Münih yakınlarındaki Rosenheim kasabasında 50 kadar öğrencisi olduğu belirtilen okul yetkililer tarafından kapatılmıştı. Son olay ise Tagesspiegel’in haberiyle ortaya çıktı. Brandenburg eyaletine bağlı Maerkisch-Oderland bölgesindeki bir ilkokulda şubat ayından bu yana stajyer öğretmenlik yapan 29 yaşındaki aşırı sağcı öğretmen Elisa W.’nin, farklı isim kullanarak ve koyu renk peruk takarak aşırı sağcılara ait Compact TV’de spikerlik yaptığı belirlendi.


AÇIĞA ALINDI


Elisa W.’nin ayrıca yerel yayın yapan Strausberg TV’de de benzer şekilde farklı isimlerle haber sunup yorumcu olarak çalıştığı ortaya çıktı. 220 öğrenci ve 12 öğretmenin bulunduğu ilkokulda kimsenin, öğretmen Elisa W.’nin Compact TV’deki gizli işinden haberdar olmadığı belirtildi. Brandenburg Eğitim Bakanlığı olay medyaya yansıdıktan sonra ‘ihtiyatı tedbir olarak’ öğretmeni açığa aldı.
Rusya yanlısı yayınlarıyla bilinen Compact TV, komplo teorilerinin yanı sıra, halkı hükümete, İslami ve Yahudi örgütlere karşı kışkırtan yayınlarıyla da biliniyor. İstihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Dairesi’ne göre Compact TV, özgür ve demokratik temel düzeni ortadan kaldırmak istiyor.

Bu ay öğretmenlere müjde gelecek mi? Bu ay öğretmenlere müjde gelecek mi?

hürriyet.com