Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi'nde 9'uncu sınıf öğrencisi tesettürlü 15 yaşındaki G.E.'nin okulda rencide edildiği iddiasıyla savcılık coğrafya öğretmeni Y.Z.Z. ve okul yönetimi hakkında soruşturma başlattı.

Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi tesettürlü G.E.'nin rencide edildiğine dair yerel basın ve internet sitelerinde çıkan haberler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Geçen cuma günü ifade için savcılığa çağrılan aile, okul yönetimi ve coğrafya öğretmeni Y.Z.Z. hakkında şikayetçi oldu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de inceleme başlattığı belirtildi.


AFYON'UN Sandıklı ilcesi'nde 9'uncu sınıf öğrencisi tesettorlo 15 yaşındaki G.E.'nin okulda rencide edildiği iddiasıyla, coğrafya öğretmeni Y.Z.Z. ve okul yönetimi hakkında soruşturma başlatıldı. Anne Sehriban E., kızının imam Hatip Ortaokulundan mezun olduğunu belirterek, Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesiıni kazanmasının ardından bazı öğretmenleri tarafından kapıda bekletilerek kılık kıyafet kontrolü yapıldığını öne surdu.

Durumu okul yönetimine bildirdiklerini ancak değişiklik olmadığını savunan Sehriban E. şunları söyledi:

'FERACENİ AC BAKALIM'DEDİ 'Okul idaresiyle görüşmemizin ardından kızımın mağduriyetinin giderilmesi yerine daha da sıkı kontrol yapmaya başladılar. 'Ac bakalım feracenin altında ne var, kot mu giydin, okul forması mı giydin?' gibi sözlerle kızımı rencide ettiler.

Aynı sıkıntılar ikinci dönem de yasandı. Coğrafya öğretmeni kızıma, bu kılık kıyafetle okumak isterse başka okullara gidebileceğini söyleyerek, kızımı rencide etti. Bir 28 Şubat mağduru olarak bu mağduriyetin giderilmesini, kızım gibi tesettürüne riayet etmek isteyen öğrencilerin rahat bırakılmasını istiyoruz.' Okul Müduru Osman Ulusoy ise iddiaları reddetti.

STAR 

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net