EĞİTİM-BİR-SEN 6. Olağan Genel Kurulu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla Ankara Kızılcahamam'da yapıldı. Genel kurul toplantısına siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve yabancı konuklar katıldı. Eğitim Bir Sen 6. Olağan Genel Kurul seçimlerinde Ali YALÇIN ve yönetimi güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Ali Yalçın Genel Kurul'a hitaben yaptığı konuşmasında öğretmen meslek kanunu öğretmene destek kanunu Olacak şeklinde çıkarılmasını talep etti. Ali YALÇIN 'Eğitimin öznesi öğretmendir. Öğretmenin ihmal edildiği hiçbir sistemde başarı elde edilemez. Eğitim çalışanlarına verilene dair Tek ve net gösterge 3600 Ek gösterge olmuştur. Artık bu konu tartışılmaktan, paylaşılmaktan, talep, teklif konusu yapılmaktan çıkarılmalı, 1 Ocak 2019 dan geçerli olmak üzere Eğitim çalışanlarına 3600 Ek gösterge verilmeli ve maaşlara yansıtılmalıdır. Eğitimciyi mutlu edelim. Eğitimcilerin terini değerli hale getirelim; Yeni, Büyük, Güçlü Türkiye'ye daha hızlı ilerleyelim.' ifadelerini kullandı.

6. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde EĞİTİM-BİR-SEN KAYSERİ 1 NOLU ŞUBE Başkanı Aydın KALKAN yönetime yedek listeden seçildi. Aydın KALKAN, EĞİTİM-BİR-SEN Genel Merkez Yönetiminin Yedek listesinde seçilerek Kayseri'yi Ankara'da temsil etme imkanı buldu. Aydın KALKAN 'Genel Başkanımız Sayın Ali YALÇIN ve yönetiminin teklifleriyle seçime katıldık. Genel kurul delegelerinin yoğun ilgisi ve teveccühü ile genel yönetim kurulu yedek listesinden seçildik. Sorumluluğumuz bir kat daha artmıştır. Tüm delegelerimizle Genel Başkanımız Sayın Ali YALÇIN ve yönetimine teşekkür ediyorum. Yeniden seçilen Genel Merkez Yönetimimize başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı. Aydın KALKAN, 'bundan sonra daha fazla çalışacağız. Eğitimin ve eğitimcinin niteliğinin artması için paydaşlarla Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde önerilerimizle eleştirilerimizle Eğitimimize katkı sağlayacağız.' dedi.

 Aydın KALKAN

 Şube Başkanı