Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru 5 programında kültür, sanat, spor, bilgi ve beceri yarışmalarında derece alan Tuzlalı öğrenciler Tuzla Belediye’si ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi.

Eğitimde başarıyı ödüllendirmeyi, Tuzla’da gelenek haline getiren Tuzla İlçe Milli Eğitim ve Tuzla Belediyesi 5 yıldır devam eden ödül töreninde  2014’ de  25,  2015’te 88,   2016’da 95,  2017 ‘de 122,  2018’de ise 150 öğrenci olmak üzere, toplamda 480 öğrenci altınla ödüllendirilmiştir. Kıymet takdirine uygun olarak ödüllendirilen öğrencilerin  başarısı Tuzla’da yıldan yıla artış göstermektedir.

 

Tuzla Nikah Sarayı'nda düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu “Cenab-ı Hâkk’a hamdolsun; Tuzla’da başarılı öğrencilerimizi beşinci kez altınla buluşturuyoruz. Elimizdeki istatistikî verilere baktığımızda bu program sayesinde 2014 yılından bu yana ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizin sayısının beş kat daha arttığını görmekteyiz. Amacımız başarıyı ödüllendirerek öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak ve onları her zaman desteklemektedir.Bu vesile ile okullarımızı her bir yönü ile desteklediği gibi bu programda da bize güçlü desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Dr.Şadi Yazıcı’ya,  gösterdiği liderliği için Kaymakamımız Ali Rıza Çalışır’a, aynı şekilde ajandasında eğitime yer veren STK’lara, basınımızın değerli temsilcilerine, Okul Aile Birliği Başkanlarına, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı' da törende yaptığı konuşmada “marifet iltifata tabidir, bir başarı varsa, bunun mutlaka takdir edilmesi ve ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyorum ve başarının ortaya çıkmasında emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Hayatınızda ne olursanız olun, ister öğretmen, ister mühendis olun; sanatta ve sporda da iyi olmak zorundasınız.Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır'a, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu'na, Tuzla İlçe Milli Eğitim şube müdürlerine, okul müdürlerine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederim” dedi.

 Tuzla Kaymakamı  Ali Rıza Çalışır da konuşmasında, başarılarını kutladıkları gençlerle bir arada bulunmaktan, mutluluk duyduğunu ifade etti. Kaymakam Çalışır, bu organizasyonda emeği geçen herkese, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne,  idarecilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti.

Tuzla’nın Yıldızlarına Ödül Yağmuru 5  ödül töreninde farklı eğitim kademelerindeki 150 öğrenci, başarı ve derecelerine göre tam, yarım ve çeyrek olmak üzere toplam 150 adet altın ile ödüllendirildi. Yine Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Misafirim Öğretmenim”, projesi kapsamında en çok veli ziyareti gerçekleştiren okul müdürlerine ve “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında en fazla yetim kardeşi olan okulların okul müdürlerine onur ödülleri verildi.

Törene Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Tüysüz , Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan, EBS 4. Şube Başkanı Talat YAVUZ, Tuzla  Gençlik ve Spor Müdürü Tolga Demir,  okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.