orbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur’un 24 yaşındaki oğlu Efe Uygur, belediye şirketine müdür yardımcısı olarak atandı.

Uygur, belediye şirketi olan Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik Şirketi’nin (TORBEL) Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Efe Uygur'un 7 bin lira maaş aldığı ileri sürüldü.

İLGİNÇ AÇIKLAMA: 'GÜVENEBİLECEĞİM KİMSE YOKTU'

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, oğlunun, belediye şirketi olan Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik Şirketinin (TORBEL) Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmesine yönelik, 'Güvenebileceğim kimse yoktu. Oğlum işletme fakültesi son sınıf öğrencisi. Benim sağlıklı veriye, bilgilere ve raporlara ihtiyacım var. Bunu da şimdilik oğlum yapıyor.' ifadelerini kullandı. 


AK PARTİ'DEN 'KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZÜ' İLE HATIRLATMA

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un belediye şirketine oğlu genel müdür yardımcısı dolarak atamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yazılı açıklama yaptı. Hızal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına Afyon kampında yaptığı açıklamaları hatırlatarak, şöyle dedi:

'KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI ÇOK YANLIŞ ANLAMIŞ'

'İsmail Uygur o toplantıda yok muydu? Katılmadıysa kimse genel başkanının bu konudaki tutumunu kendisine aktarmadı mı? Yoksa İsmail Uygur kendisini Torbalı’ya aday yapan iradeyi yok mu sayıyor? ‘Ben yaptım, oldu’ anlayışıyla Torbalı’da kime nasıl hizmet verecek? En önemlisi de bu atamayı partisinin genel başkanına nasıl anlatacak? Belediye şirketi mi aile şirketi mi belli değil. Katılımcı belediyecilik anlayışını çok yanlış anlayan İsmail Uygur’a bu mantıktan vazgeçmesini, gerçek anlamda belediyecilik yapmasını öneriyoruz.'

HENÜZ DİPLOMA BİLE ALMADI

İşletme son sınıf öğrencisi Efe Uygur’un henüz diplomasını bile almadığı staj döneminde Genel Müdür Yardımcısı yapıldığı ortaya çıktı.