Öğrenci Andı Açıklaması Nedeniyle Hakaret Yağdıranlara Ak Partili eski Bakan Bekir Bozdağ'dan Cevap geldi.

Bozdağ Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: 

Danıştay 8.Dairesi’nin ‘Öğrenci Andı’ hakkındaki kararını eleştirim üzerine bir sürü hakaret,iftira ve tehdide muhatap oldum. Hala da bunlar devam ediyor. Bu nedenle aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duydum:

Tweetlerim ‘Öğrenci Andı’nın içeriğine veya okutulmasına ilişkin değil; tamamen mahkeme kararına ve gerekçesine ilişkindir. Eleştirdiğim, Danıştay 8. Dairesi’nin Anayasa ve hukuka aykırı kararı ve gerekçesidir.

Hukuk devletinde yürütme organının her tür eylem ve işlemleri, yargı denetimine tabidir. Yargının denetimi,idari eylem ve işlemin hukuka uygunluğu ile sınırlıdır. “Öğrenci Andı”nın okutulması veya okutulmaması, yargının değil yasama veya yürütmenin işidir.

Hukuk devletine bağlı olan,dünya görüşüyle bağdaşmasa bile anayasa,yasa ve hukuka uygun karar verir. Yargı hukuka uygunluk denetimi yerine,kendi dünya görüşüne uygunluk denetimi yapamaz, yapmamalıdır da. Bunun aksi, hukuk devletinin yargı eliyle yıkılması olur.

Hukuk devletine birlikte sahip çıkmalıyız Anayasa,yasa,hukuka sahip çıktık diye maruz kaldığımız onca hakaret,iftira,suçlama ve tehditler,Türkiye’de daha çok hukuk devletine sahip çıkmamız gerektiğini gösteriyor Hukuk devletine sahip çıktıkça birlikte güçleniriz ve kazanırız

Milletim ve ailem sayesinde sahip olduğum iman,ahlak,edep ve kültür; şahsıma yapılan haksız,hukuksuz ve temelsiz hakaret,iftira,suçlama ve tehditlere misliyle mukabeleye İzin vermiyor. Şahsıma hakaret,iftira,suçlama ve tehdit yapanları yargıya değil Allah’a havale ediyorum.

Ben, beni Türkiye’de,Türk milletinin bir ferdi olarak yaratan ve de milletime,bayrağıma, vatanıma,devletime,dinime hizmetkarlık imkanı veren Rabbime,bu lütfundan dolayı hep hamdettim,şükrettim.

Ömrümün her anı, •milletine,bayrağıma,vatanıma, devletime ve dinime hizmetkarlıkla; •bilimum terör örgütleriyle mücadeleyle, •milletime,bayrağıma,vatanıma,devletime,dinime ve bizi yapan değerlilerimize saldıranlarla ve düşmanlık edenlerle mücadeleyle, geçti.

Bu can bu tende olduğu müddetçe de; •milletime,bayrağıma,vatanıma,devletime ve dinime hizmetkarlığa, •bilumum terör örgütleri ve destekçileriyle mücadeleye •milletimize,bayrağımıza,vatanımıza,devletimize,dinimize saldıran ve düşmanlık edenlerle mücadeleye devam edeceğim.

Benim en büyük övüncüm ve çocuklarıma mirasım; milletime, bayrağıma,vatanıma,devletime ve dinime sadakatim ve hizmetkarlığımdır. Hiç kimse,benim milletime,bayrağıma vatanıma,devletime ve dinime sadakatimi ve hizmetkarlığımı sorgulayamaz.Bu,kimsenin hakkı da haddi de değildir.

Hayatım boyunca nice hakaretlere, nice iftiralara, nice haksız ve temelsiz suçlamalara ve nice tehditlere muhatap oldum. Ama hiç bir zaman inancımdan ve davamdan taviz vermedim.Bundan sonra da inancımdan ve davamdan taviz vermeden yoluma devam edeceğim.

Bir hukuk tartışmasından ayrımcılık ve bölücülük çıkaranlar, bu tutumlarıyla sadece ayrımcılık ve bölücülük yapanları memnun ederler.

Aleni tehditlere de tahtında tehdit gizli uyarılara da cevabım şudur: Bu dünyada muhafızımın daima Rabbim olduğuna inandım. Muhafızının Allah olduğuna inananların kimseden korkusu olmadığı gibi benim de kimseden korkum yoktur. Vekil ve muhafız olarak Allah yeter...