YURTLAR ORTAÖĞRETİM VE YÜKSEKÖĞRETİM OLARAK İKİYE AYRILACAK

Adana'nın Aladağ ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen ve 12 öğrencinin yaşamını yitirdiği yurt faciasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı bir dizi tedbir aldı. Buna göre yurtlar öncelikle ortaöğretim ve yükseköğretim olarak ikiye ayrılacak. Öğrencilerin barındığı alanlar yurt, apart, pansiyon ve stüdyo daire olarak sınıflanacak. Öğrenci yurtlarında en az 40, pansiyonlarda e az 30, apart ve stüdyo dairelerde ise en az 10 kontenjan bulunacak.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNE AYRICALIK

İSTANBUL dışında kurulacak vakıf üniversitelerine kolaylık sağlanacak. YÖK vakıf üniversitelerin kurulmasını kolaylaştıracak ve istanbul dışındaki şehirlerin de üniversite sayısının artmasını sağlayacak bir uygulama başlattı.

Bu kapsamda vakıf üniversitesi kurulacak bölgeler A, B ve C olarak sınıflandırıldı. A bölgesi İstan bul dahilindeki vakıf üniversitelerini kapsarken B büyük şehirleri C de büyükşehirler dışındaki il ve ilçeler olarak belirlendi. Yeni uygulamaya göre B ve C grubu bölgelerde kurulacak vakıf üniversiteleri için daha az vakıf mal varlığı değeri istenecek, istanbul dışında üniversite kurmak isteyen vakıflara avantajlar sağlanmış olacak.

HER YIL 2 KERE

TATBİKAT Yurtlar her yıl belediye ve mühendis odaları tarafından elektrik, yangın, su ve gaz tesisatı gibi konularda denetienecek. Ayrıca yılda iki kere de acil durum tatbikatı yapılacak. Binalarda yanma özelliği bulunan malzemeler kullanılmayacak. Acil durum çıkışları ise içeriden kilitlenmeyen dışarıdan ise açılmayan, yangın ikaz durumunda otomatik açılabilecek şekilde yapılacak. Yurtlarda yangın ikaz ve gaz sensörü uygulaması da zorunlu olacak.

Doruk ÇAKAR/Akşam

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net