EĞİTİM İŞ Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nın (TEOG) yerine gelen yeni sınav sisteminin Türkiye'de 10 yıl öncesinde uygulanan sınav sistemiyle aynı olduğunu söyleyerek, 'Demek ki önceki sınavlar çok daha gerçekçiymiş. Yanıla yanıla önceki sınavın yeniden sunmuş olması Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan öğrencilerimiz için büyük hayal kırıklığı' ifadelerini kullandı.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 'Velinin tercihi dışında öğrencileri herhangi bir okula göndermeyeceğiz' açıklamasının çok önemli olduğunu kaydeden Kara, 'Bakanın bu vaadi gerçekleşirse sınav bizim için olumlu. Okul başarı puanlarının yerleştirmelerde geçerli olmaması da olumlu bir durum. Bütün bunların yanında sınav sistemine baktığımızda çok önceden uygulanan sınavlarla aynı. Demek ki önceki sınavlar çok daha gerçekçiymiş.

Yanıla yanıla önceki sınavın yeniden sunmuş olması Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan öğrencilerimizin büyük bir testten geçirildiği ve yanlış sonuçlar alınarak öğrencilerin ve toplumun gelişimi açısından büyük hayal kırıklığı olduğunu net biçimde ortaya koydu.

Biz 10 yıl önceki sınav sistemine geri dönmüşsek, öğrencilerin yanlış bir yola giderek mesleki eğitimin hiçbir şekilde gerçekleşemediği bir sistemi gördük. Bunun büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum.

Zararın neresinden dönersen kardır anlayışıyla eğitim değerlendirilemez. Sistemin 10 yıl öncesine dönmesi bakanlığın başarısızlığı ve yapılan en büyük hata. Eğitimde böyle bir hata olmaması lazım. 20 yıl sonra toplumun geleceğini, bu sınav sistemleri yüzünden 10 yıl kaybeden gençler oluşturacak' diye konuştu.

Samsunhaber