ARTIK YÜKSEK LİSANS PROGRAMINDA ÖĞRENİM GÖRENLER, ÖĞRENİM DURUMU MAZERETİ İLE ATANMA TALEP EDEBİLECEKLER!

Siz değerli üyelerimizin de bildiği üzere, yüksek lisans programında öğrenim görenler öğrenim durumu mazeretinden yararlanamamaktadır ve bu da eşitsizliğe neden olmaktadır. Bu hususta, Sendikamızın hukuki danışmanlığını yapan Gözcü Hukuk Bürosu tarafından, üyelerimizden biri adına örnek bir dava açılmış ve kazanılmıştır. Bunun üzerine idare tarafından temyiz yoluna başvurulmuş ve Danıştay bu kararı bozmuş ise de, İdare Mahkemesi iptal kararında ısrar etmiştir. Bu dava sayesinde artık, yüksek lisans programında öğrenim görenlerin öğrenim durumu mazereti ile atama talep etmelerinin önü açılacak; açılan davalarda bu karar emsal gösterilecektir.
Gözcü Hukuk Bürosu tarafından açılmış ve kazanılmış olan bu davada, 4.İdare Mahkemesi’nin verdiği ısrar kararına göre; yüksek lisans yapan personel de öğrenim mazereti ile atama talep edebileceklerdir.
Söz konusu karara karşı idarenin itiraz hakkı bulunmaktadır. Fakat bu konuda dava açmak istemesi halinde üyelerimizin yapması gerekenler, öncelikle öğrenim durumu mazereti il atanma talep etmek; 60 gün içerisinde cevap verilmemesi yahut red cevabı verilmesi halinde; hukuki danışmanlığımızı yürüten Gözcü Hukuk Bürosu’na, [email protected] adresinden ulaşmaktır. Üyelerimiz bu şekilde daha detaylı bilgi de edinebileceklerdir.
SAĞLIK-SEN İSTANBUL 1 NOLU ŞUBE BAŞKANLIĞI

İşte o karar:

kamu haber, Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net