Anadolu Eğitim Sendikası olarak; Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 32'nci maddesinde, ''Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara verilen Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesini talep ettik. Söz konusu başvuruda; eğitim çalışanları için bunun bir hak olduğunu adalet açısından yerinde bir uygulama olacağını belirttik. Yıllardır toplu sözleşmelerde atlanılan, yasa tasarılarında görmezden gelinen konuda adıma atılmasının takipçisi olacağımızı, konu ile ilgili vicdani bir hareket içinde bulunulmasının elzem olduğunu belirttik.

 

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 

 

 

  Sayı :            885-18/4924                                                                                        Tarih:13/03/2018

  Konu: Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği

 
           
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne
 
 
  İlgi: a) T.C. Anayasası
          b) 14/07/1965 Tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
          c) 25/06/2001 Tarih ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu
 

Bilindiği üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 32. maddesinde, “Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara(İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışsan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzmanı yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir.” hükmü yer almaktadır.

Eğitim ülkenin can damarlarından, önemi tartışılmaz bir yerdedir. Ayrıca eğitim-öğretim faaliyetleri içinde sadece öğretmenler değil, milli eğitim müdürlüklerinde, okullarda, diğer eğitim kurumlarında memur, hizmetli, şoför, teknisyen v.b. kadrolarda görev yapan eğitim çalışanları bulunmaktadır. Öğretmenler kadar eğitim faaliyetlerine omuz vermektedirler. Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi hakkaniyet açısından yerinde bir uygulama olacaktır. Yıllardır toplu sözleşmelerde atlanılan, yasa tasarılarında görmezden gelinen konuda adıma atılmasının takipçisi olacağız. Konu ile ilgili vicdani bir hareket içinde bulunulması elzemdir.

Gereğini arz ederiz.