Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Öğretmenim Bizde' projesi ile öğretmenler öğrencileri evinde ziyaret ediyor.

Proje ailelerin eğitim faaliyetlerine katılımını en üst düzeyde sağlayarak, okul-aile ve öğrenci arasmdaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. İlçe Millî Eğitim Müdürü Eralp Akman, evinde ziyaret edilen öğrencilerin okuldaki başarısının arttığını söyledi. Devamsızlık yapan öğrencilerin, evdeki sıkıntıların çözülmesiyle okula gelmeye başladıklarını ifade eden Akman, proje kapsammda öğrenci velilerinin de eğitim öğretim faaliyetlerine aktif olarak katıldığını aktardı.

Evlerindeki kötü çalışma ortamının öğrencilerin eğitimini olumsuz etkilediğini ifade eden Akman 'Öğrencinin ders çalışma şartları, ilişkileri ve sıkıntıları öğretmenlerimiz tarafından yerinde tespit ediliyor. Problemlerin ortadan kaldırılmasıyla öğrencilerin durumu Mimar Muslihiddin Mesleki Anadolu Lisesi kimya öğretmeni Hazel Bayraktar ve Uzunköprü İlçe Millî Eğitim Müdürü Eralp Akman, öğrencilere ders çalışırken yardımcı olduS *. ' düzeliyor' diye konuştu.

Akman, ziyaretlerde öğrenciler için büyük önem taşıyan Orta Öğretime Geçiş (TEOG), YGS ve LYS hakkında öğrenci ve ailelerine bilgiler verildiğini sözlerine ekledi. Mimar Muslihiddin Mesleki Anadolu Lisesi kimya öğretmeni Hazel Bayraktar dün Yağmurca köyüne giderek öğrencilerinden Deniz'in evine misafir olduklarını söyledi. Öğrencisinin huzurlu aile ortamını görünce çok mutlu olduğunu ifade eden Bayraktar 'Sıcak bir yuva görünce rahatladım.

Ev ziyaretlerinin çok yararlı olduğunu düşünüyorum' dedi. Öğrenci Deniz Yenilmez de öğretmenleri tarafından evde ziyaret edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 

Türkiye Gazetesi

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net