Milli Eğitim Bakanlığının mülakatla yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için Müsteşar Yusuf Tekin , mülakat komisyonlarına objektif mülakat yapılması ve öğretmenlerin aldığı KPSS puanlarının 3 puan üstü veya 3 puan altında puan verilebileceği talimatını verdi .

 

Geçtiğimiz yıllarda yapılan öğretmen mülakatlarında, + 5 puan , - 5 puan verebilirsiniz yönünde Bakan talimatı olmasına rağmen bazı illerde 25-30 puan fazlasına kadar adaylara mülakatlarda not verildiği ortaya çıkmıştı .

Milli Eğitim Bakanlığının en çok eleştirildiği konuların başında gelen öğretmen mülakatları ve verilen puanlar konusunda tedbir alan Bakanlık doğru olanı yapmıştır .

Öğretmen mülakatlarında güvenlik soruşturması dışında adayların mülakatla atanmasını ilk günden bu tarafa eleştiriyor ve atamaların KPSS puan üstünlüğüne göre yapılması gerektiğini savunuyoruz .

Bakanlığın öğretmen mülakatlarında adayların puanlarıyla komisyonların en fazla 3 puan oynayabileceği talimatını vermesi geçtiğimiz yollarda yapılan öğretmen mülakatlarına nazaran daha adil bir mülakat yapılacağının işaretidir .

Bu konuda insiyatif alan ve komisyonlara talimat veren Müsteşarı tebrik ediyoruz .

Umarız geçtiğimiz dönemde Bakanlığın talimatlarına rağmen + 5 , -5 puan uygulamasını delen il müdürleri ve komisyonlar ortaya çıkmaz .