Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan “Öğretmenim Bizde” projesi velilerin memnuniyetini toplarken, “Öğretmenim Bizde' projesi kapsamında, bir idareci bir öğretmen ve rehber öğretmen olmak üzere okul öğretmenleri öğrencilerin evlerini ziyaret ederek öğrencilerin aileleriyle yakından tanışıp öğrencilerin yaşadıkları ortamları görmeleri, veli ile iletişim ve öğrencilerin problemlerini veliyle beraber değerlendirme imkânı olması hem öğretmenleri hem de veliler açısından olumlu gelişmelere sahne oluyor.

Bu ziyaretler kapsamında geçtiğimiz gün ilçemiz Menderes İlkokulu öğretmenleri ile birlikte; Sırma ve Sibel isimli iki öğrencinin evlerine giden heyetin arasında Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Güner de vardı. Ziyaretin ardından Eralp Akman; Sırma ve Sibel kızlarımızın evlerine konuk olduk ve tekrar okula devam edeceklerinin sözünü aldık, takipçisi olacağız. Duyduk duymadık demeyiniz, sosyal yardımlaşma vakfından faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, Sayın Kaymakamımızın kesin ve net talimatı, olmazsa olmaz şartımız okula devam! Bu evlatlar okula gelecek, nokta !” dedi.

 Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, projemizin amacı; öğretmen, veli, öğrenci işbirliğini kuvvetlendirerek öğrencilerin akademik başarılarını artırmak, öğrencilerimizi ahlaklı, toplum değerlerine saygı duyan ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmek, öğrencilerimizin yaşadığı aileyi, evini yakından tanıyarak onlarla her zaman birlikte olduğumuzu hissettirmektir, şeklinde konuştu.

 Proje kapsamında önceden belirlenen öğrencilerin ailelerini gönüllü öğretmenlerin katılımıyla ettiklerini belirten Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, uygulanan projeyi; başarıyı olumsuz etkileyecek faktörleri yerinde tespit etmeyi ve gerekli önlemleri alarak çeşitli sebeplerle okulda devamsızlık yapan öğrencilerin bu sorununu çözmek noktasında oldukça önemsediklerine de vurgu yaptı.

 Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, açıklamasının sonunda ise, “Toplumların hayatlarını iyi bir şekilde idame ettirebilmeleri, ilerleyip gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilmeleri ve onlarla yarışabilmeleri için yetişen genç nesillerin iyi yetiştirilmesi ve iyi bir eğitimden geçirilmesi gerekir. Topluma faydalı, üretken bir nesil, yollarımıza diken seren değil dikenleri temizleyen, ailesine, vatanına, milletine faydalı insanı insan yapan ahlaki değerlerle donatılmış nesillerin yolu sağlıklı eğitim için gençlerin okulda öğrendikleri evde ailemizin desteği ve iyi ortamlarda yetiştirilmesiyle olur. Bu da öğretmen, aile ve çevre koordinasyonun iyi sağlanmasıyla olur. Öğretmenlerimiz bu bilinçle öğrenci velilerimiz evlerinde ziyaret ederek velilerimizle tanışıp sağlıklı iletişimi gerçekleştirmektedirler. Eğitimcilerin yanında siz kıymetli velilerimizin de üzerlerine düşen görevleri en iyi bir şekilde yaparak hep beraber çocuklarımıza en iyi ve sağlıklı eğitimi verebilmek için çalışıyoruz” dedi.