Her ayın ilk iş günlerinde (çoğu ilçede bu süre uzamakta) ek ders ücretlerini alan öğretmenler, bayramda 'ek ders mağduru' oldu.

Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığının 18/04/2019 tarih ve 70560 sayılı yazısında; Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran 2019 Pazartesi günü 13:00’te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona ereceği, kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü belirtilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin bu durumdan etkilenmemesi için resmi bir yazı ile il-ilçe yöneticilerine gerekli talimatları vererek, Mayıs ayı ek ders ücretlerinin 31 Mayıs 2019 tarihine kadar ödenmesini istedi.

Talimatta 'Haziran ayı başında ödenmesi gereken Mayıs ayına ait ek ders ücretlerine ilişkin gerekli veri giriş işleminin yapılabilmesi için Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) 27.05.2019 Pazartesi günü itibariyle kullanıma açılacaktır. Aralık ayında yapıldığı gibi, mayıs ayına ait ek ders puantajlarının ivedilikle sisteme girilerek, gerekli hesaplamalar yapıldıktan sonra muhasebe birimine gönderilmesi ve ek ders ücretlerinin 31.05.2019 tarihine kadar ivedilikle ödenmesi gerekmektedir.' ifadesine yer verildi. 

İLGİLİ HABER

EK DERS ÜCRETLERİ BU TARİHTE ÖDENECEK (RESMİ YAZI)
Bir Çok İl-İlçede Ek Ders Ücretleri Ödenmedi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli önlemler alınmasına, talimat verilmesine rağmen, bir çok il-ilçede öğretmenler ek ders ücretlerini alamadı. 

Sitemize konu hakkında çok sayıda bilgi ve başvuru gelmiş, çok sayıda eğitimci 'Bayram öncesinde ödeneceği resmi olarak bildirilen Mayıs ayı ek ders ücretlerini alamadık. Bayram hazırlıklarını ek ders ücretlerimizi alacak şekilde planlama yapmıştık. Beceriksiz yöneticilerimiz yüzünden ortada kaldık. MEB talimatlarını yerine getirmeyen yöneticilere bir yaptırım uygulanacak mı? Ek ders ücretlerimiz neden ödenmedi?...' şeklinde tepki gösterdi. 

Sonuç olarak, günler öncesinden aslında erken değil, vaktinde yapılması gereken ödemeyi 'ek ders müjdesi' şeklinde kamuoyuna duyuranlar şimdi ne yapacak? 'Beceriksiz' yöneticilerden hesap sorulacak mı?

Turkiyeegitim

Kaynak: Öğretmenler Bayramda 'Ek Ders Mağduru' Oldu!