Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 'Son günlerde eğitim camiasını ayağa kaldıran bir uygulama gündemde bulunmaktadır. Öğretmenlere öğrenciler ve veliler tarafından not verilecek olması eğitim uzmanları, sendikalar ve özellikle öğretmenler tarafından eleştirilmektedir' dedi.

Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan konuyla ilgili olarak 'Bu uygulama öğretmenlerimizi şamar oğlanı hilene getirecektir, öğrencilerinin davranışlarına, çalışmalarına ve sınavlarına not veren bir öğretmenin öğrenciler ve veliler tarafından nasıl bir karşılıkla değerlendirileceğini öngörmek zor değil' ifadelerini kullandı.

Aydın Kalkan, sendika olarak öğretmenin saygınlığını ve yaptığı işi değersizleştirecek bu tür uygulamalara karşı olduklarını, öğretmenin değerlendirilmesinin farlı yollarla zaten yapıldığını belirtti. Eğitim Bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, performans uygulamasının 12 ille birlikte Kayseri'de başladığını belirterek, 'Öğrencilerin beklediği notu alamadığı, dersini hakkıyla işlemek isteyen ve Milli Eğitim Bakanlığının disiplin yönetmeliğini uygulamaya çalışan öğretmene karşı şimdiden 'O öğretmen beni geç kaldığım için yok yazdı ben de ona sözlü olarak zayıf vereceğim' tarzı konuşmalar yapıldığı görülmektedir' ifadelerini kullandı.

Aydın Kalkan, 'Okula veli toplantılarına bile tam katılamayan bir veli profili varken okula hiç uğramayan bir velinin öğretmeni değerlendirmesi gerçekçi de değildir, vicdani de değildir. Öğretmenler odasında yan yana oturan eğitimcilerin birbirini değerlendirmesi sonucunda karşı karşıya kalabilecekleri unutulmamalıdır. Okulu öğretmene, öğretmeni öğretmene, veliyi ve öğrenciyi öğretmene karşı demoklesin kılıcı gibi kullanmak eğitimcinin moralini ve motivasyonunu asla yükseltmeyecek tam tersi eğitimciyi şamar oğlanına döndürecektir' diye konuştu.

(Kurum Haber)