Diyarbakır Eğitim-Sen 1. Nolu Şubesi Örgütlenme Sekreteri Zülküf Güneş, 'Savunmaları hazırlayıp bakanlığa ulaştıracağız' dedi.

 Diyarbakır'da açığa alınıp aylar sonra görevlerine iade edilen 4 bin 472 öğretmene disiplin yönünden 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verilmesi kararına yönelik öğretmenlerden savuna yapılması istedi.

DİYARBAKIR'DA Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığı alman ve aylar sonra göreve iade edilen 4 bin 472 öğretmene, bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nm hazırladığı rapor doğrultusunda, katıldıkları iş bırakma ve sevk alma eylemleri nedeniyle disiplin yönünden aylıktan 30/1 para kesme cezasına ilişkin öğretmenlerden savunma istenildiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önce açığa alman ve aylar sonra göreve iade edilen binlerce öğretmen ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun hazırladığı rapor tamamlandı.

Teftiş Kurulu Başkanlığı'nm 1 Şubat 2017 tarihinde Bakanlık onayına sunduğu raporda; 14, 15, 21, 22 ve 29 Aralık 2015 tarihinde özürsüz olarak okuldaki/kurumdaki görevlerine gelmedikleri /veya göreve geldikleri halde görevlerini tam ve zamanında yapmadıkları iddiasının sübuta erdiği belirtilerek, şöyle denildi: 'Sübata eren eylemlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125-C maddesinin

(a) bendinde belirtilen 'Kasıtlı olarak verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri korumamak, bakımını yapamamak, hor kullanmak' ve (b) bendinde belirtilen 'özürsüz olarak bir veya 2 gün süreyle göreve gelmemek' hükmü kapsamına girdiği

(b) bendinde belirtilen 'özürsüz olarak 1 veya 2 gün göreve gelmemek' hükmü kapsamına girdiği.' 'Üyelerimize kesilmiş bir caza yok, savunma istendi'

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Eğitim-Sen 1. Nolu Şubesi Örgütlenme Sekreteri Zülküf Güneş, '29 Aralık 2015 günü yaptığımız 1 günlük iş bırakma eyleminden dolayı üyelerimize verilmiş bir ceza yok henüz. Fakat teklif edilen aylıktan 30/1 para kesme cezası ön görülüyor. Onun için üyelerimize tebligat yapılarak 10 gün içerisinde son savunmalarını yapmaları isteniyor. Şubemizin avukatları öğretmenlerin son savunularını hazırladılar. 10 günün sonunda avukatlarımız son savunmaları tamamlayıp bakanlığa bildirecekler.

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde gerçeği yansıtmamaktadır. Üyelerimize verilen herhangi bir ceza yok, sadece teklif edilen aylıktan 30/1 para kesme cezasına ilişkin rapor hazırlanmış bizlerde verilen süre zarfında savunmaları hazırlayıp bakanlığa ileteceğiz' şeklinde konuştu.

Güneydopu Ekspres

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net