Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerini eğitim amaçlı kullanan öğretmenler ücretsiz girebiliyor. ÖĞRETMENLER KİMLİK GÖSTERMEYİNCE BAKANLIK UYARDI Bakanlık, müzeleri ücretsiz kullanan öğretmenlerin, girişlerde öğretmen kimlik kartlarını göstermediğinden, görevli personellerle sorunlar oluştuğunu tespit etti. Turizm Bakanlığı ilgili sorunu Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne yazdı. Bakanlık yazıda, öğretmenlerin müze ve ören yerlerine girişlerde kimlik kartlarını göstermelerini istedi. İŞTE KÜLTÜR BAKANLIĞI'NIN, MEB'E GÖNDERDİĞİ YAZI

Konu : Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Arasında İmzalanan Mesleki Eğitimin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA (Personel Genel Müdürlüğü)

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, öğretmenlerin, müzeleri eğitim ortamı olarak kullanmaları ve çocukların sınıf içi öğrenmelerini daha sahici öğrenme ortamlarına taşıyarak farkındalık, bilinç ve beceriye ilişkin kazanımlarını birleştirmek için Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce 'Müze Eğitimi Sertifika Programı' başlatılmıştır.

Bu program çerçevesinde, başta tarih eğitimi olmak üzere farklı derslerin kazanımları, müzelerin tarihsel, arkeolojik ikliminde öğrencilere aktarılması, öğretmenlerin daha çok uygulama temelli çalışmalara yönlendirilmesi, çocukların iş başı eğitimlerinin gerçekleştirilmesi, müzecilik konusunda yerinde bilgi aktarımı yapılması ve uygulamanın niteliğinin artırılması hedeflenerek öğretmenlerin müze ve örenyerlerine ücretsiz girişleri sağlanmıştır.

Ancak söz konusu uygulamanın hayata geçirilmesi aşamasında öğretmenlerin müze girişlerinde gişe görevlileri ile bir takım sorunlar yaşadığı duyumları alınmıştır. Bu durumun projenin sağlıklı ilerlemesine, sürdürülebilirliğininin sağlanmasına ve uygulamada sonuca yönelik veriler oluşturulmasına olumsuz yansımaları olacağından, öğretmenlerin müze ve örenyerlerine girişlerde 'Öğretmen Kimlik Kartı' nı ibraz etmeleri büyük önem taşımaktadır. Bakanlığımızca gelecek nesillerin kültür bilincinin oluşturulmasında son derece faydalı olacağı düşünülünen projenin herhangi bir sorunla karşılaşılmadan uygulanması için Bakanlığınız bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin müze ve örenyerlerinde kimlik kartlarını ibraz etmeleri hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

 

MEB Personel