Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği takvime göre okullar 18 Eylül 2018 Pazartesi günü yaklaşık 18 milyon öğrenci, bir milyona yakın öğretmen ve  idari personelle birlikte  fiili olarak başlayacak.

Eğitim Öğretim yılının başlamasından dolayı Eğitim Bir Sen Kayseri 1 NOLU Şube Başkanı Aydın Kalkan açıklamalarda bulundu. Kalkan eğitim öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere, idari personele ve tüm milletimize hayırlı olsun dileklerini iletti. Kalkan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılına yeni müfredatla girilmektedir. 1. Sınıflar, 5. Sınıflar ve 9. Sınıflar  bu yıl yeni müfredata göre eğitim-öğretim görecek. Bakanlığımız gelecek yıldan itibaren diğer sınıflarda da yeni müfredatı uygulayacağını açıkladı. Yeni müfredat, günlük yaşamda gençlerin ve toplumun değişen şartlara göre yeniden eğitilmesini amaçlamaktadır . Hem pedagojik, hem teknolojik, hem iletişim hem de değerler eğitimi anlamında ihtiyaçları karşılamaya yönelik hazırlanmıştır. Eğitimcilerimiz seminer döneminde özellikle yeni müfredatın ayrıntılarını tartışacak ve öğrencilerimize yeni müfredatın  öngördüğü kazanımları verme çabasında olacaktır.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, eğitim çalışanları yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize  üst seviyede eğitim öğretim verecektir. Bizim de öğretmenlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, velilerin eğitimciler üzerindeki negatif baskılarının ortadan kalkması, öğretmenlerimize şiddet ve fiziki saldırıların kesinlikle önlenmesi gibi beklentilerinin olduğunu bu konularda tüm kesimlerin titizlik göstermesini beklediklerini dile getirdi.