TES Osmaniye şube başkanı Ahmet KANDEMİR okul müdürlerini protesto etmek için öğretmenleri okullarının watsap gruplarından çıkmaya davet etti.

Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk Ankara'da okul müdürlerine hitap ederken 'Gerçek yetki şahsiyettir. Siz, öğretmenler odasında saygınlık uyandırdığınızda, inanın bütün okul size saygı duyacaktır.

Öğretmenler sizi takımın lideri olarak görmeli. Çocuklar size emanet, öğretmenler de size emanet' diye seslenmiş.

Kesinlikle çok doğru söylemiş. Fakat onların insan yüzüne bakacak halleri yok odalarından çıkmayıp kameradan okulu seyredip kurdukları WhatsApp grubuyla okulu yönetiyorlar.

Öğretmen ve eğitim çalışanları ile göz göze gelmeye cesaretleri yok çünkü kariyer ve liyakatleri yok güçlerini koltuklarından alıyorlar.

Amirleri onlara değer vermiyor çünkü onları nasıl atadıklarını biliyorlar ve onlara WhatsApptan emir ve talimat yağdırıyorlar.

Onlarda WhatsApp grubundan öğretmenlere emir ve talimat yağdırıp iş yaptığını sanıyorlar.

Öğretmenlerin okullarının WhatsApp grubuna katılma zorunluluğu bulunmamaktadır. Lanet olsun yüzünü görmüyorum bu şekilde daha iyi dediğinizi duyuyor gibiyim.

O sizin haklı yüzünüzü görsün, gülün ona, bakışlarınızla hakikati hissettirin, rahatsız olsun.

Rahat olun haklı olan sizsiniz o koltukta işgalci pozisyonunda oda biliyor bunu.

Dik durun, öğretmen itibarını kendi kazanacaktır. Başkası gelip size itibarınızı geri vermez. Neme lazım demeyin. Hadi deneyin, çıkın WhatsApp gruplarından. Bari bunu yapın kerhen üye yapıldığınız zorlandığınız sendikadan da hadi istifa edin.

Ahmet KANDEMİR / Hasret