Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.  ÖĞRETİCİ öğretmenlerin beklediği ve eğitimin ana unsuru öğretmenlere dair bir kanun ve çalışmanın bir an önce paydaşların görüşlerine açılmasının ve yürürlüğe girmesinin gerekliliğini vurgulandı.
İşte açıklama tam metni:
2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanacağı söylenilen ve son olarak Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından hazırlıkların yapıldığı; yakın zamanda eğitim sendikaları ve paydaşları ile paylaşacağız dediği Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu öğretmenler sabırsızlıkla beklemektedir.
Öğretmenlerimizin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar birçok bölümü içinde barındıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu bizler için çok önemlidir. Bu nedenledir ki bu süre zarfında Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili önerilerimizi hazırlayıp bakanlığımızın ilgili birimleri ile paylaşmıştık.
En temel öncelik olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki haklarımızın korunarak ve genişletilerek yer almasını istediğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu daha fazla bekletilmemeli ve oluşturulan taslak ile ilgili bir an önce tüm paydaşların görüşleri alınmalıdır.