Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail kONCUK açıklama yaptı. 

OHAL’e rağmen, kuralsızlık, hukuksuzluk yapılamaz. Hangi sistem olursa olsun imzalamış olduğunuz uluslararası sözleşmelerin gereğini yapmak zorundasınız.15 Temmuz’dan sonra bir OHAL süreci yaşıyoruz. Terörle mücadele amacıyla yayınlandı. Bunu doğru gördük ve bu bir ihtiyaçtı ama maalesef OHAL’in uygulamasında kantarın topuzu kaçırıldı. Adına ne derseniz deyin OHAL’de kuralları olan bir yasadır. OHAL olması bir Kaymakam’a, Vali’ye, Rektöre keyfi davranma hakkını vermez. Şu an Türkiye’de keyfiyet tüm alanlarda hakim oldu. Birini açığa alalım, sebep? Gerekçen nedir? Koy ortaya görelim. OHAL’e rağmen, kuralsızlık, hukuksuzluk yapılamaz.
Hangi sistem olursa olsun imzalamış olduğunuz uluslararası sözleşmelerin gereğini yapmak zorundasınız. OHAL var diye bütün vatandaşlarınızı falakaya yatıramazdınız, işkence yapamazsınız. İbadet hakkını engelleme hakkınız yoktur. OHAL var diye savunma hakkını da ortadan kaldıramazsınız. Şu an Türkiye’de kurum ve kuruluşlarda maalesef savunma hakkı ortadan kaldırıldı. İnsanlar adeta el yordamıyla açığa alınıyor, ihraç ediliyor.
Bunlar insandır, memleketin evlatlarıdır. İnsana insan gibi davranacaksınız, hem dinimiz hem de hukuk bunu emrediyor. Maalesef şu an bunları yaşıyoruz. Türkiye kel Ali’nin bağına dönmüş durumda. Bu ülke bu hale dönmesin. Bu muameleyi hak etmiyor bizim insanımız. Elbette darbeyi destekleyenler, TBMM’yi bombalayanlar bunu sonuna kadar hak ediyorlar ama masum insanların derdiyle dertleniyoruz biz. Adalete inanıyorsak, hakka inanıyorsak, kul hakkının haram olduğuna inanıyorsak bunları söylemeyen dil şeytandandır. Ne diyor Akif;
“Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım”
Akif’in bu sözü her müslüman Türkün olaylara nasıl yaklaşması gerektiğini gösteren bir sözdür. Haksızlık karşısında susan müslümanım diyemez. Hz. Peygamberimiz, “'Bir haksızlık gördüğünüzde önce elinizle, gücünüz yetmiyorsa dilinizle engel olmaya çalışın, o da olmuyorsa kalbinizle (içinizden) buğzedin , bu imanın en zayıf noktasıdır' Hz. Peygamberimizin emrettiği gibi her olayda bu çizgiyi esas almamız lazım. Doğruyu usulünce mutlaka söyleyeceğiz.

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net