AJANSKAMU.NET-ÖZEL HABER

 Büyük Bir İlimizin valisi iken şimdi başka bir büyük kentimizin valisinin 'Öz yeğeni'  olma ayrıcalığına sahip olduğu için önce İstanbul'da  il müdür yardımcısı olup sonra da İl Müdürlüğü koltuğuna oturtulan Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI , Sivas Valisini de gaza getirerek Sivas'ta Müdür Kıyımına başladı.

Önce yetkili sendikanın başkanları arasında bir koltuk savaşı yaşandı. Sonra İki defa sansasyonel bir şekilde il müdürü değişikliği yaşandı. Ardından  bir sendikanın İstanbuldaki bazı şube başkanları ile çok sıkı ilişkisi bilinen Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI'nın  Sivas İl Müdürlüğü koltuğuna jet hızıyla ataması gerçekleşti. 

Daha sonra ise Sivas Yıldızeli İlçe Kaymakamı iken Eski Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ döneminde 'Sivaslı Kontenjanından' Bakanlıkta Genel Müdürlük koltuğuna getirilen Salih AYHAN Genel Müdürlükten ayrılıp Sivas Valiliği görevine getirilmişti. 

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla Sivas'ın 38.Sıradan 59’uncu sıraya düştüğü görüldü.

21 sıra geriye düşme büyük bir başarısızlık sayıldı.

2019 yılı LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından önce yerel basında haberler yapıldı. 

Bu başarısızılığın faturasınını kesileceği bir suçlu aranıyordu.

İl Müdüründen sonra Sivas Valiliği görevine gelen Sivas Valisi Salih AYHAN, hem sendika hem vali yeğeni kontenjanından Torpilli İl Müdürü SAVAŞÇI'nın gazına gelmiş olsa gerek; yazın yaptığı toplantıda şu sözleri sarfediyordu: 

“Başarılı olanlar taltif edilecek başarısız olanlar bedelini ödeyecek… Başarısız olan müdürler görevden alınacak. Benim için okul müdürleri bir şehirdeki il müdürlerinden daha kıymetlidir, başarısız olmamız mümkün değildir.

Bakan İsmet Yılmaz döneminde Sivas’a aktarılan eğitim yatırımlarının karşılığı bu olmamalıydı. Diğer illerden Valilerden telefonlar alıyorum. Bu başarısızlık düzelmezse ben ve müdürler bu koltukta oturmayacağız.

Yaklaşık 650 idareciden başarısız olanlar bu koltuklarda oturmayacak. Başarılı olanları başarısız olanlar gölgelememeliler. Kendini geliştirmeyen idareciler bu koltuklarda oturmamalı. Odasından çıkmayan, öğrenciye öğretmene ortam hazırlamayan, okulunda başarı için hazırlık yapmayan idareciler olmayacak.” benzeri ifadeler kullandı.

Ayrıca Ayhan sendikaları kastederek, “Ben tavassutla iş yapmam beni arattırıyor sunuz beni arattırmayın, kendini başarısızlıkta sorumsuz görenler kendini başarısızlıkta kenara koyanlar kendini yetkili adledip ama sorumluluk almayanlar sonrasında bize isimler dikte etmeye çalışıyorlar şu ismi şuraya bu ismi buraya getir kusura bakmayacaklar” a benzer ifadeler kullanarak sendikalara ve sendikacılara ayar veriyordu.

( Haber İçin bakınız:  https://www.buyuksivas.com/ayar/

  İl Müdürü, suçluyu bulmuştu. Vali beyi de yanlış yönlendirip gaza getiriyordu.

Şimdi bu müdürlerin cezalarını vermek gerekiyordu.

Savaş tam tamları çoktan çalınmaya başlamıştı bile. 

 Torpilli İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI  200'e yakın ortaokul müdürü için inceleme talep yazısını apar topar Sivas Valisi Salih AYHAN'a gönderdi. 

Bu arada sosyal medyada ve yerel basında 2014 yılında okul müdürlerinin haksız yere görevden alındığı haberlerini yapan çevreler için ise şimdi intikam zamanıydı. İntikam çağrıları yapılıyordu. 2014 teki görevden alınan müdürlerin intikamı alınmalıyıdı. Fırsat bu fırsattı.

( Haber için Bakınız : https://www.buyuksivas.com/sivas-analiz/ )

İl Müdürünün yanlış yönlendirdiği Sivas Valisi Salih AYHAN okul müdürlerine inceleme ve soruşturma yazısına jet hızıyla onay verdi. 

200 okul müdürü için soruşturma açmayı kafasına koyan Torpilli İl Milli Eğitim Müdürü Okulları YAP(Yönetici Akademik Projesi) ile fizikî koşullar, temizlik ve hijyen bakımından önce memurlar, sonra müfettişler marifetiyle denetlettirdi, bu denetim raporları ve LGS sonucuna göre Sivas ortalamasının altında kalan 84 okul müdürünün 21 tanesini soruturma açtı ve İl İdaresi Kanununa dayanarak görevden alınmasını teklif ettii. 

Yürütülen soruşturma neticesinde 84 okul müdürünün hepsine kınama cezası verildi. 21 okul müdürü ise Vali tarafından görevden alındı. 

LGS’de ortalamanın altında kalan okullarla ilgili düzenlenen müfettiş raporlarında “Zümrelerde başarıyı artırıcı tedbir alınmadığı, öğretmenler kurulunda başarıyı artırıcı tedbirlerin konuşulmadığı “  gibi uyduruk bir gerekçe ile ceza verildiği görüldü.

Sivasta Müdür Kıyımı yapan Vali Yeğeni kadrosundan torpilli İl Milli Eğitim Müdürüne ve Yanlış yönlendirilen Sayın Vali'ye Soruyoruz: 

Rahatladınız mı?

Okul Müdürlerini görevden aldınız Sivasta tüm sorunları çözdünüz mü?

Sivas Milli Eğitiminin başarısızlığının tek sebebinin Okul Müdürleri olduğunu, keşfetmek gibi bir beceriye sahip olduğu için Torpilli İl Müdürün sizi tebrik ediyoruz. 

Sivas İli LGS'de 38. sırada iken hiçbir başarı kriteri ile ödüllendirilmezken , 2019 LGS'de 59. sıraya düşmesinin sebebinin okul müdürleri olduğunu söylemek , günah keçisi olarak okul müdürlerini görmek, onları önce tehdit edip,  ardından uyduruk gerekçelerle müdür  kıyımı yapmak hangi parlak Milli Eğitim zekasının ürünüdür.

2018 LGS'de 38. sırada iken bu okul müdürleri görev yapıyorlekn. 2019 yılına geldiğimizde Sivas'ta değişen tek şey  İl MEM yöneticileri idi aslında. Başarısızlığın sebebi de bu değişimdi.

Önce İl Milli Eğitim Müdürü değişmiş,  Vali Yeğeni kadrosundan  torpilli Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI göreve getirilmiş,  onun yanısıra Milli Eğitim Müdür yardımcıları da değişmiş, 76.madde ile torpille  4 de şube müdürü atanmıştı Sivas İl Milli Eğitime. 

Görevde yükselmeye tabi kadrolara 76. Madde ile atama yapılarak kamu vicdanı yaralanmış; emanet, ehliyet ve liyakat ilkeleri göz ardı edilmiştir.

Yıldızeli ilçe milli eğitim müdürü başarısızlık gerekçesiyle görevden alınırken, Altınyayla’ya gitmesi gereken şube müdürünün kadrosu merkeze çekilmiş kişiye özel ısmarlama atama yapılarak Sivas Eğitimine Çağ atlatılmıştır aynı zamanda!

Bir yandan İlçedeki Şube Müdürlüğü kadrosu il merkezine çekilerek birileri için özel alan oluşturuluyor. Diğer yandan İlkokula Sosyal Bilgiler, ortaokula Sınıf Öğretmeni, Fen Lisesi’ne Beden Eğitimi öğretmeni müdür atanarak Türkiye’de ilkler yaşatılıyor ve Eğitimde yeni bir çığır açılıyordu.

2018 yılında 31’i Tıp olmak üzere toplamda 61 öğrencisi üniversiteye yerleşen Sivas Fen Lisesi için bu yıl aynı başarıdan bahsedebiliyor musunuz?

Öte yandan Eğitimde Başarının arttırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynakları kullanılırken adaletli bir yöntem izlenmekte (!), bazı şahısların yönlendirmesine göre hareket edilmekte, Eşinin görev yaptığı okula yabancı dil sınıfı, babasının görev yaptığı okula kodlama atölyesi gibi uygulamalara imza atılırken imkansızlıklar içinde fedakarca görev yapan bir çok okul müdürünün okul ihtiyaçları için talepleri ise ellerii boş geri çevrilerek çözülmekteydi.

 

Eğitim Camiasının saygı duyduğu ve sevdiği bir isim olan  Sivas Valisi Salih AYHAN BEY'e buradan çağrı yapıyoruz:

Vali Bey Eğitimde başarısızlığın sebebinin aşağıdan yukarıya doğru değil, yukarıdan aşağıya doğru sorgulanması gerektiği apaçık gerçektir. 

Sivas'ı ayağa kaldıran bu olay Saygınlığınıza ve size olan sevgiye gölge düşürmektedir. 

Eğer gerçekten adil bir şey yapayım diyorsanız size tavsiyemiz; Başarısızlığın sorumlusunun ilk sırasındaki , sizi yanlış yönlendiren ve gaza getiren İl Milli Eğitim Müdürünü, İl müdür yardımcılarını ve 76. maddeden torpille atanan şube müdürlerini de görevden alırsanız inandırıcılığınız olur. 

Yoksa bu dünyada olmasa da ilahi adalette,  Haksızlığa uğrayan okul müdürlerinin iki eli en baştal İl Müdürünüzün ve sizin  yakanızda olacaktır. 

Zulme rıza zulümdür.

Milli Eğitimin cefakar ve fedakar Okul Müdürleri kimsenin şamar oğlanı değildir!

Bu yanlışı sizin düzeltmeniz size olan güveni bir kez daha artıracaktır.

Bu haksızlığın takipçisi olacağımızdan kesinlikle şüpheniz olmasın.

 

www.ajanskamu.net