Türk Eğitim-Sen izmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, adaletin tecelli ettiğini söyledi.

Müdürün yargı zaferi Okul müdürlerinin değerlendirilmesi sırasında, kendisi hakkında haksız puanlama yapıldığı gerekçesiyle dava açan İlhan Öztürk, eski İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün ceza almasını sağladı EĞİTİM Kururrüarı'na Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği kapsamında; ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Okul Paydaşları tarafından yapılan puanlama ile bir çok okul müdürünün görevine son verildi. 2014 yılında başlatılan uygulama kapsamında, haksızlığa uğradığım savunan Bayındır Kazım Dirik Ortaokulu Müdürü İlhan Öztürk, verdiği hukuk savaşım kazandı. Aralarmda Bayındır eski İlçe Milli Eğitim Müdürü K.A'nın da bulunduğu eğitimciler, İlhan Öztürk hakkında 3 kez değerlendirmede bulundu.

ÜST MAHKEMEYE TAŞIDI

İlk değerlendirmede 54,23 puan verilen Öztürk için ikinci değerlendirmede 61,53, üçüncü değerlendirmede ise 63,46 puan verildi. Bu arada açılan davalar sonucu yönetmelikle ilgili değişiklikler yapıldı. Puanlama sisteminde eğitimciler lehine kararların verildiği davanm ardmdan, müdür Öztürk'e düşük puan veren Bayındır eski İlçe Milli Eğitim Müdürü K.A ile öğretmen olan V.B ve H.D dışında kalan değerlendiriciler, bu kez puanı 98,33'e yükseltti.

Böylece görevine geri dönen Öztürk, adı geçen 3 eğitimci hakkında Bayındır Asliye Ceza Mahkemesinde dava açta. Görevi kötüye kullanma suçlamasıyla açılan davada, sanıklar beraat etti. İşin peşini bırakmayan Müdür İlhan Öztürk, bu kez konuyu İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Bayındır eski İlçe Milli Eğitim Müdürü K.A ile öğretmenler V.B ve H.D hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla açılan dava, üçüncü celsede sonuçlandı.

Mahkeme, eski İlçe Milli Eğitim Müdürü K.A. hakkında TCK'nın 257/1 maddesi uyarınca 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Mahkeme bu suçun aynı kişiye birden az işlendiği kanaatiyle, cezayı 1/4 oranında artırarak sanığın 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın mahkemedeki tutumundan ötürü ceza 1 /6 oranın indirilerek, K.A'nın 6 ay 7 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Mahkeme, sanıklardan V.B. hakkında da, 6 ay 7 gün hapis cezasına hükmetti. Bir diğer sanık için de, 6 ay 7 gün hapis cezasına verildi. Ayrıca mahkeme sanıkların, TCK'nm 53. _ maddesi uyarınca 3 ay 4 gün kamusal haklardan mahrumiyetine karar verdi.

YARGIYA GÜVENİYORUZ

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, mahkeme kararını değerlendirdi.

Demir; 'Bugüne kadar iddia ettiğimiz üzere değerlendiricilerin yapmış oldukları işlerden dolayı sadece şahıslar değil, ülkemiz eğitim sistemi de zarar görmüştür. Eğitim camiasubu durumu doğru okumak durumundadır' dedi. Bu karar aynı zamanda ülkemizde adalet üzerinde yapılan spekülasyonlar açısından da önemlidir, diyen Demir, adaletin tecelli etliğini söyledi.

Türk yargısına her zaman güvendiklerini ve güvenmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Demir; 'Ülkemizin adalet sistemi üzerindeki spekülasyonların da bir an evvel bitmesini temenni ediyoruz. Ülkemizin huzur ve refahı için el ele vererek çalışmak ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gayret göstermeliyiz' dedi. ■ Umut KARAKOYUN

9 Eylül Gazetesi

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net