Temmuz 2019’da değişen yönetmeliğin; Madde 6-1, a) bendinde, “Günde ellişer dakikalık aralıksız 6 etkinlik saati süre ile normal eğitim yapılması esastır.” ifadesi yer alırken, Aynı maddenin (2) a) bendinde “Bir ders saati süresi 40 dakikadır.

Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır.” ifadesi yer almaktadır. Bu çok açık bir şekilde haksızlıktır. Okul öncesi öğretmenlerinin bir ders saati hem 50 dakikadır hem de 6 ders saati boyunca aralıksız çalışmaktadır.

Üstelik maaş karşılığı hesaplanan ders saati 15 olması gerekirken 18dir. Bu da ek ders adaletsizliği yaratmaktadır. Yetkililerin yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce senelerdir yaşanan bu sorunlara müdehale etmeleri gerekmektedir.

Bu konuda başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk olmak üzere, tüm yetkililerin çalışma saatlerimizi düzenlemeye gitmesini, mola zamanı tanıması için acil çözüm üretmesini ve ek ders eşitsizliğini gidermesini talep ediyoruz.