Demir, bu sorunun pilot il projesinin sonlandırılmasından kaynaklandığını belirtti. 7'DEOkul öncesi eğitimde ücret karmaşası Türk Eğitim- Sen İzmir ı No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, İzmir'de okul öncesi eğitimde ücret karmaşası yaşandığını, bunun nedeninin, Milli Eğitim Bakanlığı'nin bu yıl uygulamayı planladığı ücretsiz ve zorunlu okul öncesi eğitimi pilot il projesinin sonlandırılmasından kaynaklandığını belirtti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise ücret tespit komisyonunun aldığı kararların okullara gönderildiğini, idarecilerin iş ve işlemlerini bundan sonra bu yazıya göre yürüteceklerini açıkladı.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi veli ve öğrencileri okul kayıt telaşı aldı. Okul öncesi eğitim için çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen veliler de okul arayışına girdi. Ancak bazı okullarda kayıt parası alınıp bazılarında alınmadığı iddiası velilerde kafa karışıldığına neden oldu.

Duruma tepki gösteren veliler sorunun çözüme kavuşması için yetkililerin müdahale etmesini istedi.

Okul Öncesi Eğitim Yönetmeliği'nin 67'nci maddesinde ücretlerin Valilik tarafından belirleneceği ifadesinin açıkça yer aldığını belirten Demir, 'Bu yıl taban 350 lira tavan 450 lira olarak belirlenmiş durumda. Okul idaresi yönetmeliğe baktığında 2017-2018 yılı için ücret belirlemiş. Ancak Bakanlığın yazısında 'pilot uygulamadan vazgeçildi, parasal konuda bizden yazı bekleyin' deniyor.

İddialara göre bazı okul müdürleri yönetmeliğe göre hareket edip bu parayı alıyorlar. Çünkü bu sınıfların masrafı diğer şubelere göre daha ağır. Çocukların bakımı, temizlik masrafı, ek personel ücreti gibi masrafları var' dedi. DHA

Yeni Bakış

kamu haber, Kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net