Özel okullar hızla büyürken rekabette kaliteyi düşürmemeye özen göstermeli.

Bana göre, bir okulda başarı, öğrencinin bulunduğu seviyeden daha yukarıya çıkarılmasıdır, özel okullarda erken kayıt dönemleri başlarken, devlet okulları için de aileler yavaş yavaş okul turlarına başladı.

Ebeveynler okul seçerken nelere dikkat etmeli. İşte bu konuyu değerli dostum, Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü özlem Dağ ile konuştum. Anne babalar çocuklarının en iyi okula gitmesini istiyor. Ancak 'en iyi okul' kavramından başlayarak dikkat edilmesi gereken birçok etmen var. Öncelikle 'en iyi okul' kavramını ele almak gerektiğini düşünüyorum. Çocuğunuz için en iyi okula karar vermek için onun yeteneklerini, eğilimlerini, potansiyelini iyi değerlendirmeniz gerekir.

Okul seçiminde ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli konu, bence çocuklarını iyi tanımaları olmalı. Bahçeşehir Kolejlerin de aileleri bu konuda bilgilendirmeye yönelik bir çalışmalar yapılıyor.

Ailelerin bu süreçteki yüklerini hafifletmek ve eğitimin ilk aşamadan itibaren doğru planlanması için uygulamaları var. Örneğin birinci sınıfa başlamaya hazırlanan tüm çocukların katılımına açık Okula Hazırlık Testi (BOHT) ile çocukların gelişim seviyelerinin, becerilerinin ve okula hazır olup olmadıklarının güvenilir bir yöntemle ölçülmesi sağlanıyor.

STEM+A ve kodlama dili 'En iyi okulu' seçmek elbette yalnızca çocuğunuzu iyi tanımakla biten bir süreç değil. Çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayabilecek vizyona, eğitim kadrosuna, fiziki olanaklara sahip okulu da bulmalısınız.

Güçlü bir eğitim içeriği olmadığı müddetçe fiziksel olanaklar da anlamsız. Değerli kardeşim, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'in de sık sık dile getirdiği bu konu, eğitim içeriğinin niteliğini vurgulaması bakımından önem taşıyor.

Dünya büyük bir hızla değişiyor ve değişimin gerisinde kalmamak gelecek kuşakların en büyük meselesi olacak. Bence, bu bakış açısıyla erken çocukluk eğitiminden itibaren STEM+A eğitimi uygulanmalı.

Öğrenciler 5 yaşından itibaren geleceğin dili kodlama ile tanışmak. Eğitimin içeriği çok önemli, okulun geleceğe bakışı, değişimi yakalayabilecek vizyonda olması son derece önemli. Okul seçiminde en önemli konunun bu olduğunu düşünüyorum.

sait.gursoyiasabah.com.tr