Okulların işleyişi için lütfen yanlışda ısrar etmeyiniz.

Milli Eğitim kökenli olmayan, ancak eğitimin başına getirilen, çocuk doktoru Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen 'okulda sağlığın korunması ve geliştirilmesi' konulu yazı okullarda Kaos yaratacak.
Daha önce de belirttiğimiz gibi okul idareleri her bir öğrencinin kayıtlı olduğu sağlık ocaklarını tespit edecek, tüm 8 sınıfların bilgilerini buraya bildirecek, bir gün sonrası için her öğrenci için ayrı ayrı randevu alacak, sonra öğrencinin velisine ulaşacak, veliyi hastaneye yönlendirecek, Veli'nin hastaneye gidip gitmediğini takip edecek, bu yetmiyormuş gibi okullar sağlık ocaklarındaki doktorların diğer emirlerini yerine getirecek. Yok artık demeyin anlattıklarımın eksiği var fazlası yok. 
Maalesef bu da gösteriyor ki öğretme, idareci, Milli Eğitim yine sahipsiz kalmıştır. Herkes pası bir alt kademeye atmakta. Kimse çıkıp da üstüne ya arkadaş bu yanlış, okulların bunun altından kalkması mümkün değil demiyor. Herkes bulmuş bir koltuk aman koltuğuma bir şey olmasın ben sesimi çıkarmayayım alttaki nasıl olsa yapmak zorunda düşüncesi maalesef şu anda okulların üzerine bir kabus gibi çökmüş, üst makamlar elindeki yasal güçle alttaki okul idarecilerini istenilen her şeyi anında yapmak zorunda olan bir köle olarak görmektedirler. 
İlçemizde 600 tane 8. sınıf öğrencisi olan okullar mevcut. Bu yazıyla istenen iş ve işlem Her bir öğrenci için en az 30 dakika olur. Bu da randevu alırken sağlık ocağındaki görevli telefonun başında hazır beklerse, aksi takdirde daha uzun bir süreyi harcamak zorunda kalacağız.
Sayın yetkililere buradan sesleniyoruz derhal bu yanlışınızdan vazgeçin. Beklentimiz bu haksız, mantıksız, okulları yönetilemez hale getirecek olan uygulamadan vazgeçilmesi.

Eğitimin başına getirilen çocuk doktorunun okulların işleyişini bilememesini normal olarak karşılayabiliriz. Sendika olarak istedikleri takdirde okulların işleyişi hakkında bilgi vermeye de hazırız. Ancak okul yöneticileri olarak hiçbir şekilde Sağlık Ocakları'nın Emir eri olmayı, Sağlık Ocakları'nın görev tanımında bulunan işleri yapmayı da kabul etmiyoruz. Biz bildiğimiz işi ...

Okullarımızı yönetmek istiyoruz.

İsmail YILDIRIM

Eğitim Bir Sen İStanbul 3 Nolu Şube

Ümraniye Temsilcisi