“Başkanın tavrını anlamakta güçlük çekiyorum”
Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda ilçe Belediye Başkanı Ufuk Sesli, kurdela kesimi sırasında törende Türk Bayrağı olmadığı ve İstiklal Marşı okunmadığı gerekçeleriyle töreni terk etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, tören sırasında çekilen görüntülerde okul bahçesinde Türk Bayrağı’nın göründüğünü söyledi.

Tören alanında Atatürk büstünün de olduğuna dikkat çeken Demir, “Kaldı ki okullarımızda Türk Bayrağı ve Atatürk Büstü olduğunu özellikle siyasetçilerimizin de bilmesi gereken bir durum olması gerektiği gayet açıktır. Okullarımızda yapılan törenlerle ilgili gerek ilgili mevzuat ve gerekse bakanlığımızın yönergesi açıktır. Sayın başkanın takınmış olduğu tavrı anlamakta güçlük çektiğimi ifade etmeliyim.

Ülkemizde İmam Hatip konusunda maalesef bazı kesimler tarafından anlaşılamaz ve halen daha sürdürülmeye çalışılan bir tutum olduğu bilinmektedir. Ancak eğitim bir bütündür ve bütünlük içerisinde ele alınmalıdır.

Özellikle yerel yöneticilerimizden beklentilerimiz okullarımıza destek vermeleridir. Okullarımızda eğitimde yaşananlara rağmen öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucunda yapmış oldukları bu tür etkinlikler protokol katılımı gerek öğretmenlerimizi gerek velilerimizi ve gerekse öğrencilerimizi mutlu etmekte ve motivasyonlarını artırmaktadır.

Bir okulumuzun TÜBİTAK bilim fuarı uygulamasını sabote eder bir anlamı da taşıyabilecek bu tür bir yaklaşımı doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Ege Telgraf

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net