Son günlerde Türkiye'nin gündeminde olan ve herkezin merak ettiği taşeron konusunda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay öne çıkarken, diğer sendika temsilcilerinden çıt çıkmıyor.

Geçtiğimiz günlerde özel bir tv kanalına konuk olarak katılan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay taşeron konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu.

OTOBÜS BULAMAZSA YAYAN OLARAK EVİNE DÖNÜYOR

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldığı canlı yayın programında kendisininde Adapazarı Vagon Fabrikasında bir müddet taşeron olarak çalıştığını, taşeron çalışma sisteminin insanların onurunu zedelediğini, emeğinin hakkının alamadığını 'örnek gösterecek olursak kadrolu çalışanın servisi, yemeği, izni ve tüm özlük hakları varken ve insani şartlarda çalışırken, aynı işi yapan taşeron çalışan bulabilirse otobüsle, bulamazsa yayan olarak evine gidiyor, yemek yok, maaşı asgari ücret, izni yok, insanca çalışma şartları yok. Bu sistemi Avrupa'da uyguluyor diyorlar ama ben Avrupa'da böyle bir sistemin uygulandığına inanmıyorum. Türkiye'de 4.5 - 5 milyona yakın bu olayı yakinen takip eden vatandaşımız var. Netice olarak, taşeron sistemi artık değişmesi gereken, işçiyi ezdiren bir sistemdir. Bir an önce bu sistemin değişmesi gerekmektedir. Bildiğim kadarıyla hükümet sağlık, eğitim ve ulaşımda çalışan taşeron işçileri kadroya almak için çalışmaları yürütüyor. 12 yıldır söylüyorum bu saatten sonra da yaşım itibariyle siyaset yapacak halimde yok, artık bu sistemin kökünden kalkması gerekiyor. Taşeron işçilerin de insanca yaşamaya hakkı var, diyerek bugüne kadar hazırladığı taşeron işçilerle ilgili dosyaları katıldığı canlı yayında açıkladı.

Atalay, ister bizim sendikamıza, ister diğer sendikalara taşeron çalışanların gönül rahatlığıyla üye olmasını ve bir an önce hakettikleri insan onuruna yakışır şekilde yaşam şartlarına kavuşmalarını ümit ettiğini, dile getirdi.

GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Sendikaların ve STK'ların gündeme hiç almadığı taşeron sistemi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın ise gündeminden adeta hiç düşmüyor. Katıldığı her platformda yüksek sesle taşeron mağduriyetini dile getiren Atalay, adeta taşeron işçilerin gönlünde şimdiden taht kurmuş durumda.

Sosyal medyada çeşitli platformlarda bir araya gelen Taşeron işçiler Türk-İş dışında diğer sendikaların kendilerine sahip çıkmadığını ve destek verdiğini dile getirdiler.

İŞTE O PROGRAMIN TAMAMI: