İlk basımı FETÖ bağlantısı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca yasaklanan yayınevlerinden yapılan kitapları öğrencilere dağıtan Altınordu İlçe MEM Hasan Acu hakkında başlatılan soruşturma hala tamamlanmadı.

 

            Altınordu’da bir okulda dağıtılan ve ilk kez FETÖ’nün yayınevlerinde basılan ve yine bu yayınevinin yöneticiliğini yapmış yazara ait kitaplar gündeme bomba gibi düşmüştü.

            Soruşturma da mı ört bas edilecek?

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu tarafından bizzat ve ücretsiz dağıtılan kitaplar, okul yönetimi tarafından sakıncalı bulununca hemen toplanmıştı.

            Müdürlük olayı ört bas etmeye çalışmış ancak komisyon tutanağı üzerine soruşturma başlatılmıştı. Olay yazarın isim benzerliği ileri sürülerek kapatılmak istendiği sırada ise isim benzerliği olmadığı belirlenmişti.

         Valilikten ses yok!

         Aradan iki ayı geçmesine rağmen soruşturmanın hala tamamlanmaması ve Türkiye gündemine de gelen bu konuda Valiliğin bir açıklama dahi yapmaması dikkat ve tepki çekerken, olayın üstünün kapatılmak istendiği şüphesi oluştu.

            Başta sendikalar olmak üzere eğitim camiası büyük yankı uyandıran bu konudan valiliğin sessiz kalmasına anlam veremediklerini söylüyorlar.

            Ne olmuştu?

            Ataması hala “şaibeli” iddiasıyla tartışılan Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, sömestre tatile öncesi Altınordu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilere özel fotoğrafçısına poz vererek ücretsiz kitap dağıtmış ve bunu hemen ardından kapattığı sosyal paylaşım sitesinden de (facebook) paylaşmıştı.

            İlk tepki öğrencilerden

            Dağıtılan kitapları alan bazı öğrencilerin yazarıyla ilgili kuşkuları okul idaresine bildirmesi sonucu okul yönetiminin oluşturduğu komisyon da yaptığı incelmemede; İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu’nun dağıttığı kitapları incelemeye almış ve yazarının FETÖ soruşturmasında adı geçtiğini hatta bu örgütün yayınevlerinde yöneticilik yaptığını, bu kitapları da ilk kez bu yayınevlerinden bastırdığını tespit etmişlerdi.

            Bakanlık da yasaklamış

            Daha da vahimi Milli Eğitim Bakanlığı; Acu’nun dağıttığı bu kitapların yazarın yöneticisi olduğu ve ilk baskılarını yaptığı yayınevini FETÖ örgütü bağlantısı nedeniyle yasaklamış olması.

            Hedef saptırıldı

            Hasan Acu, olayın duyulmasının ardından “isim benzerliği” gerekçesi ile olayı ört bas etmeye çalışmış ve haberi yayınlayan medya kuruluşlarını da “gerçek dışı” haber yapmakla suçlamıştı.

            Olayın ardından 3 ay geçmesine rağmen Ordu Valiliğinin ve Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili olarak açıklama yapmadığı gibi soruşturmayı da sonuçlandırmaması dikkat çekiyor. 

Kaynak: Orduhayat.com