“Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır sadra şifa hiç bir şey yapamamanın hatta var olanı da bozmuş olmanın verdiği  eziklikle kendisine bir günah keçisi buldu, yüklendikçe yükleniyor. ‘Ben yapmadım, o yaptı’ mantığıyla öğretmeni işaret eden bakanlık halkın ve öğrencinin gözünde  aşağılayıp düşürdüğü öğretmenini, başına bir sürü angarya çıkartarak da cezalandırıyor. Zannediyor ki öğretmeni  ne kadar huzursuz edersem (dört yılda bir sınav yaparak), öğrenci ve veliye öğretmen için not verdirip ne kadar onuruyla oynarsam, liyakatsiz torpilli adamları başlarına getirip öğretmeni ne kadar çok ezersem, korku veya çıkar hesabıyla  onları nasıl sarı sendikacılığa mahkûm edersem  o kadar iyi netice alırım. Öğretmenler  de küçük çocuklar gibi güzel not alacağım diye deliler gibi çok çalışır; Milli Eğitim’de şaha kalkar. Ciddi ciddi adamların hazırladığı, kargaların bile güleceği  senaryolar bunlar.

 Bakanlığa tavsiyemiz bunlarla uğraşmaktansa hiç değilse başladıkları birkaç güzel uygulamayı  sonuca ulaştırmasıdır. Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘tüm okullarda normal eğitime geçiş uygulaması’ bunlardan bir tanesi. Genelde sıkı bir şekilde uygulanmaya çalışılmasına rağmen bazı aksaklıklar  yaşanıyor, yaşanmakta. Çorum  23 Nisan Ortaokulu’nda yaşanan durum misali. İki binin üzerinde öğrencisi bulunan, bazı sınıflarında mevcudun kırkı geçtiği  okulun; önümüzdeki yıl da tam gün eğitime geçmesi olası görünmüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul mevcudunu azaltmak için hükümet  politikalarına muhalefet edercesine dil ağırlıklı 5.sınıf bile açtırmadı. Diğer okullarda olan dil sınıfları (ki bu da Sayın Başbakan’ın  hayata geçirmeyi  istediği  bir projedir)  23 Nisan Ortaokulu’nda açtırılmadı. Ama maalesef çok  da fark eden bir şey olmadı. Çocuklar gün doğmadan okula gelip gece yarısı okuldan çıkıyorlar. Teneffüsler  o kadar kısa ki öğrencilerin, ne dinlemeye, ne bahçede oynayıp stres atmaya ne de  kantinden  bir şeyler almaya vakitleri oluyor. Okul onlar için bir işkenceye dönüşmüş durumda. Bürokratlar yaptık yapacağız derken nesiller  arada heba oluyor.

Aslında okulun kullanılamayan bir ek binası da var. Kullanılamamasının sebebi ise buraya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün el koymuş  olması. Kırk çocuk bir sınıfta ders yapmaya çalışırken, o okulun sınıfı olması gereken  bölümlerde bürokratlar tek kişi oturuyorlar. Yani milli eğitim bir taraftan eğitimle ilgili ahkam kesip atıp tutarken, diğer taraftan eğitime bizzat engel oluyor.

Buradan Sayın Bakan İsmet Yılmaz ‘a sesleniyoruz. Çorum 23 Nisan Ortaokulu’nda Sayın Başbakanın ilan ettiği tam gün eğitime geçilmesi için Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün el koyduğu ek binanın, en kısa sürede boşaltılıp okul  formuna getirilmesi gerekmektedir. (Başka ihsana gerek yoktur.) Bürokratlara bina bulmak bakanlığın problemidir. Bunun bedelini küçücük çocuklar ödememelidir. 2018-2019 Eğitim-öğretim yılında normal eğitime geçmiş, giriş-çıkış saatleri makul, teneffüsleri ferah, öğrenci ve öğretmenleri mutlu bir okul hepimizin temennisidir.

Özgür Eğitim-Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı halkımıza duyuruyoruz”