FETÖ elebaşı Gülen ile 1999'da ABD'ye gittiği uçağın yolcu listesini istediklerini anlatan Özdağ, Gülen ile Papa 2. Jean Paul görüşmesine de dikkati çekerek, şöyle devam etti:
 
'Vatikan'dan Fetullah Gülen mi randevu aldı yoksa Papa mı Gülen'i davet etti. Bunun ortaya çıkması lazım. Bizim geleneğimizde din adamları devlet adamlarının ayağına gitmez. Devlet adamları din adamlarının ayağına giderler. Fetullah Gülen gibi şarlatanlar için bunu söylemiyorum. Papa kendisini davet ettiyse mehdiliğe, mesihliğe, kainat imamlığına soyunmuş adam niye gitti? Aracı kim? Son görüşmesi Bülent Ecevit ile, onunla görüşüp gitmişti. Komisyon üyesi olarak dilekçemi verdim, dilekçe Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Vatikan'a bu hafta gidecek. Aracıyı Vatikan bildirsin, Vatikan bildirirse elimizde resmi kayıt olur. Aracının bildirilmiş olması Türkiye'de bu yapıyla ilgili çok şeyin ortaya çıkması demektir.'
 
'Halife-i ruy-i zemin gibi gelecekti'
 
FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye sözde halife gibi geleceğini dile getiren Özdağ, 'ABD'den Türkiye'ye bir uçak kalkacaktı. Bu uçakta Gülen olacaktı. İstanbul'a uçak inecekti. Gelirken de bir kaftan olacaktı üzerinde, Yavuz Sultan Selim hanın kaftanını çaldırmak istedi. Son dakikada (kaftanı çalmak isteyen kişi) yakalandı. Bu kaftanı 350 bin liraya tamir ettirdik. Yavuz Sultan Selim'in mezarının üzerine koydurduk, cam bir fanus var. Yavuz'un kaftanıyla gelip 'Ben Halife-i ruy-i zemin'im' (yeryüzünün halifesi) diyecekti. Allah müsaade etmedi.' şeklinde konuştu.
 
'CHP'liler Ecevit'in Gülek'in rolünü unutmasınlar'
 
CHP'nin eski genel sekreterlerinden Kasım Gülek'in FETÖ elebaşı Gülen'e çok destek olduğunu, Gülek'in eşinin Beylikdüzü'nden bağışladığı 70 dönümlük araziyle ilgili Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünden bilgi istediğini ifade eden Özdağ, 'CHP'liler Ecevit'in Gülek'in rolünü unutmasınlar. Ecevit CHP'nin genel başkanı, Başbakanıydı, Kasım Gülek genel sekreterdi.' dedi.
 
Özdağ, CHP'nin 17-25 Aralık'tan sonraki politikalarını da eleştirerek, 'Bunların televizyonlarına çıkmalarını, kapatılmalarını protesto etmelerini unutmasınlar. 17-25 Aralık'tan bir hafta önce Kemal Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor. FETÖ'ye ait bir enstitüde Gülen'in önemli adamlarıyla buluşma yapıyor. Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini açıklaması lazım. Burada kimler vardı? Ne konuştu? Bunu öğrenmek istiyoruz. Bunları açıklamaya davet ediyorum. 17-25 Aralık'tan sonra kaç CHP'li milletvekili 15 Temmuz'a kadar bunların televizyonlarına çıktı?' diye sordu.