İçişleri Bakanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği’nde iki değişiklik yaptı. Değişiklik ile polis olmak için aranan 30 yaş şartı 31 Aralık yerine 1 Ocak’tan hesaplanacak.

İçişleri Bakanlığı POMEM'lere giriş yönetmeliğinde iki değişiklik yaptı. Değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı. POMEM’lere girişte yaş şartı daha önce ‘18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak’ şeklindeydi. Bu madde 30 yaş şartının, 31 Aralık itibariyle değil 1 Ocak itibariyle aranacağı şeklinde değişti. 

 

BİRDEN FAZLA KOMİSYON KURULABİLECEK

İkinci değişiklik ise mülakat sınav komisyonun oluşumuna ilişkin oldu. Daha önce ”Mülakat sınav komisyonu; birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişi ve Bakanlığın belirleyeceği bir personelden oluşur” şeklindeydi. Yeni düzenleme ile mülakat sınav komisyonu; İçişleri Bakanının, biri öğretim elemanı (sivil veya emniyet müdürü) ile biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşur. İçişleri Bakanınca üyeler arasından biri başkan olarak görevlendirilir. İhtiyaca göre aynı usulle birden fazla mülakat sınav komisyonu kurulabilir” şeklinde düzenlendi.