Bakan Süleyman Soylu’nun polise 3600 ek gösterge sorusunu cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi verildi. Polis memurların ek göstergelerinin 3600'e çıkartılması için İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılmak üzere CHP Tekirdağ Milletvekili Sayın İlhami Özcan AYGUN tarafından TBMM'ye soru önergesi verildi. Polislerimizin ek göstergesinin 3 bin 600'e çıkarılması yönündeki sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz?

Polislerimizin ek göstergesinin 3 bin 600'e çıkarılması yönündeki sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz? CHP'nin de tam destek vereceği bu yöndeki yasa teklifini ne zaman TBMM'ye getireceksiniz?  CHP'nin bu konudaki yasa tekliflerinin yasalaşması için destek verecek misiniz?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri uyarınca yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 10.04.2019 
Dr. İlhami Özcan AYGUN /CHP Tekirdağ Milletvekili 


Ülkemizin birlik ve beraberliğinin sağlanması, huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için 174 yıldır aralıksız çalışan Türk Polis Teşkilatı, ülkemizin iftihar kaynağıdır. Köklü bir birikim ve deneyime sahip Polis Teşkilatımız, kritik zamanlarda üstlendiği rol ile ülkemizin güvenlik sigortası olmuştur. 
Zaman ve mekân ayrımı gözetmeksizin 24 saat görev alan, özverili çalışmaları ile zor koşullarda çalışan polislerimize borcumuz büyüktür. Bu çerçevede polislerimizin ek göstergelerinin 3 bin 600'e çıkarılarak, hak ettikleri maaşları almaları, emekli olduklarında da emekli aylıkları ve ikramiyelerinin arttırılması hepimizin boynunun borcudur. Bu konuda CHP olarak Seçim Bildirgemizde polislerimizin ek göstergeesinin 3 bin 600'e çıkarılması yönünde söz verdik. AK Parti de Seçim Bildirgesi’nde polis memurlarının ek göstergelerinin 3 bin 600'e 
çıkarılacağını vaat etmiştir. 
Bu bağlamda; 
1) Polislerimizin ek göstergesinin 3 bin 600'e çıkarılması yönündeki sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz? CHP'nin de tam destek vereceği bu yöndeki yasa teklifini ne zaman TBMM'ye getireceksiniz? 
2) CHP'nin bu konudaki yasa tekliflerinin yasalaşması için destek verecek misiniz?