EĞİTİM İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, MEB'i»1 başka okullara yapılan öğretmenlerin göreve geri dönmesi için açtıkları davayı kazandıklarını açıkladı.Proje okul öğretmenleri geri dönüyor Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, MEBin proje okulu statüsünden çıkardığı Samsun Anadolu ve Sosyal Bilimler Lisesinde görevli iken ataması başka okullara yapılan öğretmenlerin göreve geri dönmesi için açtıkları davayı kazandıklarını açıkladı.

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara sendika binasında düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB)proje okulu statüsünden çıkardığı Samsun Anadolu ve Sosyal Bilimler Lisesinde görevli öğretmenlerin başka okullara atanması ile ilgili açtıkları dava hakkında bilgi verdi.:

BU KARARDAN DERS ÇIKARILMALI

Kara şöyle devam etti; 'Bizler zor ekonomik koşullarımıza rağmen; onurumuzu kurtarmak, haksızlığa uğradığımızı göstermek için, dava açmak zorunda kaldık. Bu gün adaletin verdiği bu kararın bir an önce uygulanmasını istiyoruz. Bakanlığın ve Samsun Milli Eğitim yetkililerinin bu karardan ders çıkarmalarını, hatta 15 Temmuz Darbe girişiminden ders çıkarmalarını, devlette ve eğitimde liyakati esas alan bir anlayışla yönetim modelini hakim kılmalarını, ivedilikle bekliyoruz 'diye konuştu.

Samsun İdare Mahkemesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik hakkında açtıkları davayı kazandıklarını belirten Kara,' Samsun Anadolu lisesi ve İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Anadolu Lisesinde bulunan öğretmenlerin tamamına yakınının atamaları 09.09.2016 tarihinde yapılmıştı. Genelge gelmeden yapılan tamamen usulsüz olan bu atamalarla birlikte hem öğretmenler, hem de öğrenciler mağdur edilmişti.

Bilindiği gibi 20.09.2016 tarihinde Samsun Anadolu lisesinde 48 öğretmenin 46'sının Sosyal Bilimlerde ise 18 öğretmenden 15'inin okulları ile ilişkileri kesilmişti.Bu okullarda görev yapan öğretmenlerin çoğunluğu bakanlıkça belirli alanlarda başarıları ya da sınavla atamışlardı. Bu gerçekler bilindiği halde, yönetmeliğin açık hükmüne rağmen bu atamalar neden yapılmıştı. Şimdi öğretmenlerimize geri dönüş hakkı tanınacak. Davamız üst mahkemede devam ediyor. Bu konuda açtığımız 10 ayrı dava daha var. Kazandığımız dava Türkiye'de bir ilk 'dedi.

Hedef HALK

 

Murat Can YETİMOĞLU