Hendek İmam Hatip Ortaokulu’nun  başlatmış olduğu   “ e-edep” ( Eğitim ile Erdemli Davranışlar Edindirme)  ve “Okursam Değişir Dünyam” Projelerinin ödülleri  19 Nisan  Perşembe günü Ticaret Merkezinde yapılan törenle  verildi.

 Okul Müdürü Yunus DOĞAN açılışta yaptığı bilgilendirme konuşmasında “e-dep”in okul kurallarının benimsetilmesi, milli ve manevi değerlerin korunması ve geliştirilmesi, insani  erdemlerin öğrencilere kazandırılmasının gerekliliğinden hareketle hazırlanmış olduğunu ve tüm paydaşların sahiplendiği bir proje olarak  özgün ve mütevazı bir girişim olduğunu belirtti.”

“e-edep’te davranışçı psikoloji görüşünün ilkelerinden yararlanılmış, istenmeyen davranışların değiştirilmesi istendik davranışların gerçekleştirilmesine amacıyla pozitif soyut ödüllendirme yöntemi kullanıldığını  vurgulandı.  Buna göre öğretmenler, olumlu davranışlara yeşil kartlar vererek velilere mesaj ile teşekkür etmekte, öğrenciler aldığı yeşil kart sayısına göre bileklik, tişört ve veli gurur mektubu ile ödüllendirilmekteler. Ayrıca internet üzerinden takibinin yapıldığı projede öğrencilerin devam devamsızlık durumlarının kısa mesaj yöntemi ile veliye bildirilmesi de sağlanmaktadır.

Projede en yüksek yeşil kart alan öğrencilere programda e-edep baskılı tişörtleri verilirken velilerine ilçe kaymakamı Orhan Burhan tarafından veli gurur mektupları verildi. 

Okulun diğer projesi “Okursam Değişir Dünyam” kapsamında ise aylık yapılan kitap okuma yarışmaları sonucu 3 kitaptan derece yapan öğrencilere ödülleri verildi. Büyükşehir belediye Başkan yardımcısı Şenay Sakal ile ilçe protokolünden Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Nüfus Müdürü Turgay Azın, Malmüdürü Muammer Öğretici, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, siyasi parti temsilcileri ile okul müdürleri ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Ödüllerini ve tişörtlerini alan öğrenciler bunları giyerek sahneye çıktı. Görsel bir şölen havasında geçen programda projelerin öğrenci, veli ve öğretmen gözüyle okula katkıları anlatıldı. Program ödül alan 102 öğrenci, veli ve protokolün hatıra fotoğrafları çekmesiyle sona erdi.