Geçtiğimiz günlerde Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ziraat Bankası ile yaptığı 3 yıllık banka promosyon anlaşmasında Yakutiye Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri 3 yıl için 3104 TL’lik bir ödeme için anlaşma sağlamıştı. Bu haberin yankıları devam ederken yeni bir rekor haberi İzmit’ten geldi.
İzmit Mili Eğitim Müdürlüğü ve İzmit’te yetkiyi elinde bulunduran Eğitim Bir Sen’in 2020 yılından geçerli olmak üzere yaptığı 3 yıllık anlaşmada her bir personel tek seferde 3250 TL alacak. Halkbank ile yapılan anlaşmada bir başka dikkat çekici detay ise olası il ve ilçe dışı tayinlerde personeller kalan sürelerin ücretlerini iade etmeyecekler. Yine aynı şekilde nakille İzmit’e atanan personeller geldikleri süre göz önünde bulundurularak kalan ayların promosyon ücretlerini tek seferde alma imkanı bulacak. İlçe personeli tüm banka işlemleri için herhangi bir ücret de ödemeyecek.
Yapılan anlaşmayla ilgili İzmit Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Hamit SEVİÇ “ İzmit ilçe personelinin en iyi şartlarda promosyon anlaşmasından faydalanması için büyük çaba harcadık. 14 bankayla yüz yüze görüşüp onları ihalemize davet ettik. 5 bankamızın kıyasıya mücadele ettiği ihaleyi Halkbank kazandı. İhale sürecinin objektif geçmesi için de ayrıca mücadele ettik. Çok şükür başta üyelerimiz olmak üzere tüm personellerimizin memnun olduğu bir anlaşma imzaladık. Son noktayı koymadan önce üyelerimizin görüşlerini almak için anket yaptık. Çoğunluğun görüşüne göre en iyi anlaşmayı sağladığımıza inanıyoruz. Bu süreçte büyük emek harcayan İzmit İlçe Mili Eğitim Müdürümüz Ömer AKMANŞEN’e, Şube Müdürümüz Sinan ALGAÇ’a, destek hizmetleri personeline ve Halkbankası Müdürü Yusuf EKŞİ’ye teşekkür ederim. “ diye konuştu.
İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer AKMANŞEN ise “ Personelimiz için hayırlı bir sonuç oldu. Geçtiğimiz hafta Yakutiye’den personelleri için güzel bir haber aldık. Bu hafta biz de aldığımız bu sonuçla ilçe personelimiz için en iyisini yapmaya çalıştık. Emek harcayan Şube Müdürlerimiz Sinan ALGAÇ'a, Özkan CAN' a ve destek hizmetleri birimimize, İzmit Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Hamit SEVİNÇ Bey’ e de teşekkür etmek istiyorum. Sonuç herkese hayırlı olsun.” diyerek görüşlerini dile getirdi.