Büro Memur-Sen Adalet Bakanlığı’nda yaşanan banka promosyonu eşitsizliğinin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yaptı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u da ziyaret ederek, konu hakkında istişarelerde bulundu.

Büro Memur-Sen’in Adalet Bakanlığı’nda yaşanan banka promosyonu adaletsizliğine gösterdiği tepki sonucunda adalet çalışanlarına promosyon olarak maaşının yüzde 10’u + 341 Türk Lirası verilmesi kararlaştırılmıştı. Bunun sonucunda Büro Memur-Sen, atılan adımın yeterli olmadığını bakanlıkta diğer kurumlarda olduğu gibi promosyonların eşit dağıtılması gerektiğini, bu kararın Başbakanlık Genelgesi’ne aykırı olduğunu ve konuyu yargıya taşıyacağını duyurmuştu. Büro Memur-Sen konunun takibini sürdürdü ve Adalet Bakanlığı’nda yaşanan banka promosyonu eşitsizliğini Kamu Denetçiliği Kurumu’na taşıdı.

Yapılan başvurunun ardından Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı ve Turan Çetinkaya, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile görüştü. Görüşmede Yanbaz, Adalet Bakanlığı’nda yaşanan banka promosyonu eşitsizliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

PROMOSYONLAR EŞİT DAĞITILMALIDIR
Banka promosyonlarının hakim, savcı ve tüm kamu görevlilerine eşit dağıtılması gerektiğini belirten Yanbaz, “Büro Memur-Sen olarak, bugüne kadar yaptığımız görüşmeler, basın açıklamaları ve sosyal medya eylemlerimiz neticesinde kamu görevlilerine promosyon olarak maaşının her yıl yüzde 10’u + 341 Türk Lirası zam yapılmasını sağladık. Ancak, bunu yeterli görmüyoruz. Çünkü burada bir promosyon adaletsizliği söz konusu. Adalet Bakanlığı’nda promosyonlar, hakim, savcı ve adalet çalışanlarına eşit olarak dağıtılmalıdır” dedi.

EMEK SÖMÜRÜSÜNE İZİN VERMEYİZ
Kamuda hiçbir şekilde ayrıma yer verilmemesi gerektiğini vurgulayan Yanbaz, ülkesi ve milleti için alın teri döken kamu görevlilerinin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı. Yanbaz, “Kamu görevlilerinin alacağı promosyona göz diken, kamu görevlilerinin emeğini sömüren herkesin karşısındayız. Kamu görevlilerimizin haklarını hiç kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büro Memur-Sen heyetine teşekkür etti.