Yönetmelik taslağında öngörülen hususların uygulanamayacağını belirten danışman ve rehberler görüşlerinin alınmasını istiyorlar. 9'DARehberlik Hizmetleri Yönetmelik taslağındaki yanlışlardan olumsuz etkilendiler.

Psikolojik Danışmanların PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Rehberlik Hizmetleri Yönetmelik taslağı psikolojik danışmanlık ve rehberlik yapanların sinirlerini bozdu. Yönetmelik taslağında öngörülen hususların uygulanamayacağını belirten danışman ve rehberler görüşlerinin alınmasını istiyorlar.

YENİDEN ELE ALINMALI

Atıcı: Özellikle kabul edi lemez olan maddelerine vurgu yaptığımız rehberlik hizmetleri yönetmelik tas lağı su anda henüz MEB bakanı İsmet Yılmaz tara tından onaylanmamıştır. Derneğimiz merkezinin bu taslağın tüm paydaşların katılacağı bir çalıştayla yeniden ele alınması için genel müdür (Celil Güngör), müsteşar (Yusuf Tekin) ve bakan (İsmet Y maz) düzeyinde iletişime geçerek çalışma ve çaba gösterme süreci devam etmektedir dedi

TEPKİ GÖSTERDİLER

Adana'da Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde; Adana Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) Başkanı Prof. Dr. Meral Atıcı, PDR Derneği üyeleri ve öğrencileri, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, son günlerde gündemde olan Rehberlik Hizmetleri Yönetmelik Taslağına ilişkin basın açıklaması yaparak sloganlar attılar. BİLİMSEL YAKLAŞIM Atıcı: Biz Türk PDR derneği Adana Şubesi olarak; her şeyden önce söz konusu yönetmelik taslağının hazırlanma aşamasında ve onaylanmadan önce PDR alanında bilimsel çalışmaları olan akademisyenler, bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimiz, alanda çalışan okul psikolojik danışmanları ve eğitim sendikalarının görüşlerinin Haber: Semra ABIK- Esra BİRİCİK alınmasının ülkemizde çağdaş bir okul psikolojik danışma ve rehberlik yönetmeliğinin geliştirilmesi açısından daha doğru olacağı görüşündeyiz diyerek basın açıklamasında katkıda bulunan ve destek olan ÇU PDR topluluğuna, sendikalara, basın mensuplarına meslektaşlarına teşekkür edip, PDR bizim kırmızı çizgimiz diyerek PDR öğrencileriyle beraber sloganlar attılar.

HİZMETLER AKSAR

Prof. Dr. Meral Atıcı taslakta geçen maddelere ilişkin şu sözlerine devam etti: 'Evde ve hastanede eğitim kararı verilmiş öğrenciye rehberlik hizmeti sunmanın ne zaman, nasıl ve hangi çerçevede yapılacağı belirsiz olduğu gibi psikolojik danışmanın okuldaki görevlerinin aksamasına da neden olabilir. Ayrıca özel eğitim değerlendirme kuruluna üye olarak katılır' maddesi okul psikolojik danışmanlarının yeterlikleri dışında olup okuldaki rehberlik hizmetlerinin aksamasına neden olacağından uygun değildir' dedi.

PROBLEM BUYUK

Türk PDR Derneği Adana Şube Başkanı Prof. Dr. Meral Atıcı, Türk PDR Derneği de dahil çoğu paydaşın bilgisi dahilinde olmayan bu yönetmelik taslağıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Rehberlik öğretmeni tanımı ve rehberlik hizmetlerini yürüten kişilerin hangi bölüm ve alandan mezun olacağı belirtilmemiştir. Bu tanım bile baştan farklı alanlardan mezun kişilerin bu görevi yapacağı izlenimini vermekte ve asıl problem de burada başlamaktadır. Çünkü bu tanımda tarif edilen kişi PDR alanından olmadığı taktirde bu kişiden yönetmelikte rehberlik öğretmenin yapacağı belirtilen ve uzmanlık bilgi ve becerisi gerektiren psikolojik ölçme araçlarının uygulanması ve değerlendirilmesi, bireysel ve grupla psikolojik danışma yapma, Psiko-sosyal koruma, önleme ve krize müdahale ve daha pek çok görevin aslında PDR alanında eğitim görmemiş kişiler tarafından yapılacağı anlamını ortaya çıkmaktadır. Bu son derece yanlıştır'

Adana Toros

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net